Gambar Si Comel Zie yang Bermata BULAT... hehe











Uols layan je la gambar my baby ni ek uols...hehe. Zie sgtt sgttt suka bila dia tidak tidur, Bulattttt je mata dia terbuka...hehe. Anak yg sgtttt manja ni. Semoga jd anak yg soleh...aminnn










Blog Pilihan Entry Ini 
:::::::::::::::::::
Blog Ieyra
-- Click SINI to view her blog :)

:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::





Zie MadinCopyright©

Perkahwinan ala Jepun Blogger Wawa :)






Entry ini sambungan dari entry ---> INI :) Comel je kan pelamin dorg kan uols? Nampak ceria je pelamin dorg ^_^ Tgk org naik pelamin ni...rasa mcm nak aje naik pelamin sekali lg dgn husband taw...jom sayang, kita sanding sekali lg, yuk...hehehehe.

...kejadahnya apa nk bersanding sekali lg. Bazir duit je :P Blueksss...


 

Ek eh...ada kazen husband zie lah (yg lelaki tu ea). Dorg pun attend majlis resepsi wawa. Rupanya his wife, satu opis dgn wawa. What a small world! hehe. Harus snap gambo...kehkehkeh.





Tak sabo nk ngappp ngappp. Lapo...hikhik. Tetiba teringat dgn lauk ikan masin masak apa entah. Sedap giler koooo uols. Bertambah 2 pinggan ko aku. Haha! what happen to ur diet weh, zie??? Tetttttttt :D





Here come the pengantin..hehe. Saat ni sure debar debar je adik aku 2 org ni melangkah, kan? Been in that situation,tho..hehehe. Oh ye, FYI...wawa adalah pengapit zie time zie bersanding dulu taw :)





Ni acara makan nasi temuan :) Errr...uols semenanjung ada tak acara gnie-gnie time sanding ek? Acara ni macam, kau rebut-rebut ambik nasi masuk ke mulut sendiri tu arr. Ada tak? If takde ada...maybe ni adat di negeri sarawak je kot ^_-





Inilah dia pengantin yg sgt comel :) Ikatan cinta selama 8 tahun akhirnya tersimpul rapi...alhamdulillah. Sebuah lg "masjid: di bina, kan uols ^_^ Welcome aboard! hehe. Selamat melangkah ke alam perkahwinan.

Congrats kak zie ucapkan buat wawa dan hafiz ^_^





Ini dak catering taw. dari Din Catering...stylo giler ah dressing dorg. Dah siap bercatwalk kat atas stage cam org buat fashion show kooo. Kalau zie jd pekeja catering ni...sumpah, segan giler. Entah-entah tersandung kaki kat stage...malu wooo :P




 

Hehe...ni time weols dh balik. Tilla rehat kejap kat rumah zie sambil gendong si kecik zie tu. Ko tgk baby Mikail tu uols...dok sibuk dia nak hisap tgn dia. Nak menenen ler tu kalau gitu...haishhh. Hehehe,








Blog Pilihan Entry Ini :) 
::::::::::::
Blog Izza a.k.a SweetHoney86
-- Click SINI utk view her blog :)

:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::



Zie MadinCopyright©

How To Turn RM100, Jadi RM100K dengan Simpanan Bonanza



** Click Photo for more info**


Jom uols kita menabung di Simpanan Bonanza, Bank Islam. Jadikan simpanan RM100 uols ke RM100,000. Siapa tahu kan, it's ur luck dan rezeki ^_^ Hehehe. Caranya mudah je. Uols hanya perlu depositkan RM100...

...ke akaun SSPN-i Bank Islam uols sekurang-kurangnya selama 30 hari utk qualify for the RM 100,000 draw :) See...senang je bukan??? Hehe..haa, pe tunggu lagi.









CLICK SINI UtkMaklumat Selanjutnya :)







** This advertisement is brought to you by Zie Madini

Tak Merasa Lagi Lerr Gaji FREE... Huhu




Psssttt...pd hari isnin lepas, kan uols. Semangat giler kooo zie turun kerja. Itulah buat pertama kali dalam sejarah hidup zie bekerja...takde istilah monday blues :D Hiksss. Mmg semangat nah. Almaklum ler...back working selepas 2 bulan dok makan gaji free...hikhikhik

...syorga apa makan gaji free. Kalau boleh nak tiap-tiap bulan kooo mak nyah. Hahahaha :P




Once melangkah je masuk dalam opis...colleagues nyer 1st impression ---> "Wahhh...slim dah u, Hazizah" <--- kasi zie muka kagum lak dorg. Sumpah, vangga mak noks. Dulu dorg dok say zie gemuk...now, i had my body back within 2 months sahaja...

...siapa tak bangga? Hohoho




Oh ye...inilah dia colleague zie yg sgtttt zie rindu, Felice Megan Chan :) Byk kerja zie yg dia tolong settlekan.   Felt relief gak ler bila tak macam lipas kudung buat kerja. Hehehe. Thanks dear. I owe u one :)  Nanti belanja ice cream ye ^_- winkss...








Blog Pilihan Entry Ini :) 
:::::: ::::::
Blog Ardini Humaira
-- Click SINI utk view her blog :)

:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::





Zie MadinCopyright©

Roti Kegemaran Saya ^_^




Yummm yummm...inilah dia roti kegemaran zie, Gardenia Butterscotch ^_- Setiap kali saudara mara ataupun kwn nak gi KL or balik dari KL...kompom ler zie akan pesan kat dorg utk belikan zie roti gardenia butterscotch ni...

....pasalnya kat Kuching, takde arr jual benda alah ni :( Not FAIR!



 

Sgt enak di makan begitu saja **baca ayat tu must dgn nada nyanyi taw..hehe**  Kalauuuu lah kat sini roti ni senang di cari...kompom hari-hari my breakfast will be this bread. Tp itu lah...takde di jual :( Kalau roti gardenia yg lain...

...ada je jual kat Kuching. Hanya Butterscotch ni aje yg takde di jual. Kenapa entah. Maybe expiry date dia singkat kot...huhu. Pape pun, thanks Kak Nadia!












Blog Pilihan Entry Ini :) 
::::::::::::
MUMMY FITRYNA IN DA HOUSE
-- Click SINI utk view her blog :)

:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::




Zie MadinCopyright©

Camwhoring Dulu Sebelum Masuk Dewan Resepsi :P




Padi hari sabtu lepas, Zie ke majlis persandingan blogger Wawa :) Mikail lak zie tak bawa...tinggalkan dgn emak kat rumah. But sebelum pergi, make sure Mikail kenyang. Kena breast feed kan dia sekenyang-kenyangnya so that dia boleh tido lena...

...bila dia lena tido, takde ler dia dok meragam melalak cari Zie nanti. Hehe





Memandangkan husband zie still bertugas di luar daerah, zie pergi dgn Tilla :) Lama koo tak berdua-duaan dgn kawan zie sorg ni. Masing-masing busy dgn kehidupan masing-masing. Mcm zie ni nanti, semakin ler terbatas aktiviti berhuha zie...

...kena dok rumah je jaga anak. Tunggu sampai anak dah berusia 2, 3 tahun...baru dpt lg mulakan aktiviti berhuha dgn kwn-kwn sambil heret anak sekali nanti. hehehe





Oh ye, Majlis resepi wawa berlangsung di dewan Pustaka. Memandangkan kat luar building Pustaka tu ada tasik...pe lagi, camwhoring ler dulu sebelum masuk dalam. Kehkehkeh.


Mcm janji ler plak bertudung hitam...hehehe. By the way, love her bow ribbon brooch kat bahu tu. Lawa taw uols :)






Psssttt...ingat lagi tak dgn entry zie tempah adjustable bow ribbon belt aritu? If tak ingat, uols boleh click -- SINI ^_- Ada tgk benda alah hitam kat pinggan zie tu? Haaa...itu ler adjustable bow ribbon belt yg zie tempah dgn Tilla aritu :)

...comel taw ribbon belt tu. Suka zie pakai. Nasib baik pinggang ni still ramping. Dpt gak zie still berfesyen bagai...lalalalala. Next entry -- story ttg majlis resepsi wawa ^_-







Blog Pilihan Entry Ini :) 
:::::: ::::::
BLACKRIBBON CLOSET
-- Click SINI!!! Tempat mejual handbag,
tops, jacket, perfumes, dress dan byk lagi.
Lawa-lawa taw. Jom shopping!

:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click -->> Here! utk lihat pakej ::




Zie MadinCopyright©

Handphone Baru Saya :)




Thank sooo much suami ku yg tercinta for buying me this handphone. Sekurang-kurangnya hp ku sudah beranroid...heee heee ^_^ Adalah sikit updated...taklah nanti segan sgt handphone. Handphone lama zie yg Sony Vivaz tu...

...zie bagi balik kat husband zie (hp tu a suprise gift dr husband). Dia kata nak jual...suka hati dia ler nak jual ke tak. Janji ai dapat hp baru w/pun hp ini tak secanggih cam smartphone uols ^_^ but i like it so much!



 

Hehe...bila dah ada anak, gambar anakkkkk je la yg dok tertampal kat wallpaper. Dulu, gambar papanya. Skrg idak lagi dah. Muka anak je tertampal kat sana sini...hehehe. Mama sayanggggg mikail sgt-sgt. Nyawa zie dia ni kooo uols 

^_- winkss....










Blog Pilihan Entry Ini :) 
:::::: ::::::
MY LUVLY BABY
-- Click SINI!!! Tempat mejual barangan
baby :)

:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::





Zie MadinCopyright©

Mama dan Baby Mikail




Assalammualaikum dan hai kawan-kawan blog mama. Ni mama Mikail tgh sibuk ajak Mikail bercamwhoring ni, pakcik makcik. Sibuk Mikail nak tido, sibuk plak mama nak bergambar bagai...haishhh. Leceh arrr....

...Ni Mikail tgh ngantok ni taw. Masa ni mama baru balik dari majlis perkahwinan Aunty Wawa.




Ni Mikail tgh mengeliat ni. Silau mata kena cahaya dari luar. Nak tido arrr mama...pleaseeee.




Adeh! double chin seyyy Mikail. Ini semua gara-gara susu mama dan susu anmum ni. Terus bam bam jadi Mikail di buatnya...hehehehe




 

Inilah dia dinamakan kasih sayang antara ibu dan anak...hehe. Mikail sukaaa sgt mama cium dahi Mikail taw, pakcik makcik. Terasa sgttttt di sayangi. Nak cium mama gak...tp tak sampai. Tu yg mulut muncung tue...hehehe.




P/s:
Kekonon baby Mikail
ler yg tulis entry ni..hehe.
Larikkssss....







Blog Pilihan Entry Ini :) 
::::::::::::
MY QURAN DIGITAL
-- Click SINI utk membeli dan melihat
fungsi2 Pen Digital al-Quran. Miliki pen
ini utk memudahkan anda menghafal dan
belajar Al-Quran :)

:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :)
Click ----> Here! utk lihat pakej ::





Zie MadinCopyright©

My Hari Raya Haji :D





Hehe...kau tgk si kecik zie kat belakang tu. Terlena dia tidur di pangku emak. Ni zie tgh on the way ke rumah emak mentua zie. Bawa emak utk temankan zie so that emak boleh gendong mikail time zie tgh drive...huhu.

...zie belum lg beli baby car seat, uols. tu pasal ler mintak emak temankan :D






Adehhh...."kepandaan" dah mata zie :( Adat kooo uols bila kita beranak kecik ni. Kompom punya mata ko akan jd "mata panda". Tidur sudah tidak selena dulu...huhu. Demi mu anak....demi mu :P





Kau tgk si putih zie tu...syorga je dia tidur dalam aircond. if zie tutup aircond (coz tak tahan sejuk), tersedar plak dia dari tido, pastu melalak...bila di on balik aircond, terlena lg dia. Cehhh...tahu memilih ea dia dah skrg.





Zie bawa sedikit masakan hari raya aidiladha zie ke rumah mak mentua. Ni salah satu dari masakkan zie. Ayam masak kurma yg rupanya mcm ayam kari je...hahahaha. Awat ek warna jd warna gitu? Nyampah nah....huhu.

...takpe, janji rasa dia nangis. Itu sudah cukup :P Uols lak...camne dgn hari raya aidil adha, uols? Meriah ke sambutannya? Akan tumbangkan sekor lembu, idak? Hehehehe









Blog Pilihan Entry Ini :) 
:::::: ::::::
AMY AMEERA MEKU-UP
-- Click SINI :) Siapa yg memerlukan
khidmat andaman utk nikah, sanding,
tunang, dinner etc ....MUST hired Amy
Ameera!!! Why??? coz her touch mmg
sgt superb! Dijamin tak akan menyesal ^_-

:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click -->> Here! utk lihat pakej ::




Zie MadinCopyright©

Hadiah Buat Baby Mikail dari Azwa Azee





Jujur Zie katakan...zie tak mengenali siapa Azwa Azee yg bagi hadiah utk Mikail ni taw. Yg zie tahu, ada someone yg email zie mintak address zie coz dia nk bagi something utk Mikail. Zie ada tanya, dia siapa...tp email tak di reply...

...maybe dia ni lah kot, Azwa Azee...hehehe. Rasanya pembaca blog zie kot. Thanks banget ea dik...JOm zie tayang apa yg di bagi kat Mikail :)




Teruja zie tgk taw. Sgtttt lawa. Terus MMS picture ni kat my husband sambil gtaw dia yg Mikail dpt hadiah lagi dari pembaca blog zie :) Happy je husband bila dpt tahu...hehe. Alhamdulillah...rezeki Mikail.




Love this color. Purple white...semakin menyerlah lerrr keputihan Mikail bila pakai baju ni nanti...hehe.




Yg ni di panggil romper, kan uols? Comel taw. Sgtttttt lah tak sabar zie nk pakaikan kat Mikail. Tp hajat tu terpaksa zie pendamkan dulu....Rasanya bila umur Mikail dah 1 year, baru leh pakai :) So zie simpan dulu ^_-




Baby Kiko kasut ni tersgttt sgttt comel taw. Zie mmg nak pakaikan kat Mikail terus. Tp emak zie...cecepat dia tegah. Dia kata tak boleh budak yg belum lg berjalan di pakaikan kasut dulu. Simpan once mikail dah pandai berjalan kata emak...

...pantang larang org tua kooo uols. Ikut je la. Pape pun, Thank you sooo much Azwa Azee. Love ur gift for Mikail so much! If awak ada blog gak...gimme the link ea. Boleh zie bertegur sapa dgn awak :)









Blog Pilihan Entry Ini :) 
::::::::::::
Blog WAWA
-- Click SINI utk view her blog :)

:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :)
Click ----> Here! utk lihat pakej ::




Zie MadinCopyright©

Lawa Giler Seyyy Jam Ini... BERKENAN! Hehe



 

Eeee...lawa giler arr jam Guess ni uolsss. Jam pun iyer, gelang tangan pun iyer gak. Kiranya 2in1 ler ek. Kelas kau, Guess! hehehe. Nak yg mcm ini lah kalau gnie...hiksss. Tp, takde pun nampak jam guess yg jenis gnie-gnie terjual kat Guess outlet or mana-mana kedai jam :(

...selalunya yg jenis normal design tu je yg ada jual. Design yg ala-ala gelang tgn ni...takde ler plak nampak :( Hemprhhh. Tp seriously, lawa giler kan jam ni ^_^








Blog Pilihan Entry Ini 
::::::::::::
CHU MAJORFLAVA
-- Click SINI utk view her blog :)

:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::




Zie MadinCopyright©