Sri Aman... Aku Datang!





Awal koooo zie planing utk cuti hari ni sampai minggu depan. Ambil peluang cuti panjang lawat husband di Sri Aman :) Spend my quality time kat sana. Sebulan awal Zie submit cuti ni. Tapi tu la...last minit, boleh plak being inform kemungkinan cuti tak lulus sebab ada kerja urgent.

...syarat utk cuti lulus kena settle semua kerja urgent (dimana sangatttt lah menimbun. Serentak Interim claim, invoicing dan tenders masuk...huhu) sebelum cuti. Kalau belum settle. Terpaksa dibatalkan... uwaaaaa!!!

But nasib mnyebelahi Zie. Tender dan Interim Claim ke JKR Miri, last minit boss kata postpone next week. Meanwhile Interim Claim utk JKR Kuching plak...yippie, siap! Meaning.... CUTI LULUSSS! Eeee happy nyaaaa.

Sri Aman, Aku Datang! Vrommm Vrommm








Hadiah dari Blogger Yayansmum


Minggu lepas Zie dan Mikail dapat hadiah dari blogger Yayansmum a.k.a Kak Ayu. Kekok plak panggil dia Kak Ayu sebab mcm sebaya dgn Zie je taw. Tapi hakikatnya... awet muda nah. Tua banyak tahun dari Zie taw. Seriously... solute!

...apa rahsia dia ek sis. Hehehe. 




Tadaaaaa... inilah yg weols dpt :) Suka lah zie tgk sticker tu taw. Comel je.



Hot Wheels ni semestinya utk Mikail. Takkan utk emaknya plak kan. Hehe




Wahh...baiknya hati Kak ayu bagi zie and Mikail product shaklee ni. Terima kasih sgt2 Kak Ayu :) Memandangkan cream ni boleh utk rawat eczema (memandangkan Mikail kena eczema), bolehlah Zie try...

...sebab byk dh product utk rawat eczema zie cuba. Semua tak berkesan sebab kulit mikail ni sgt sgt terlampau sensitif. Mudahan sesuai cream ni utk Mikail. Amin... 





Dan yg ni, semestinya utk Zie. Lupa lak tanya Kak Ayu, handmade ea kak? Hehe. Comel lah...suka sgt yg reben tu taw. Akan jadi fav brooch ni nanti. Hehehe. Apa-apa pun, tq kak Ayu. Semoga semakin murah rezeki akak sekeluarga...

....Oh ye, kak Ayu seller berdaftar Shaklee taw. Siapa nak order Shaklee dari di, boleh lah terjah blog dia ea --> Yayansmum






[[ Entry Berbayar 4 ]] Ellfie Essence







Produk inisesuai untuk:

  • Sesuai untuk semua jenis kulit
  • Semua jenis masalah kulit
  • Berkesan dalam 3-4 minggu (bergantung kepada jenis kulit dan hormon)
  • Sesuai untuk semua peringkat usia



Produk ini membantu masalah kulit dari segi

  • Masalah kulit tona tidak sekata
  • Mengatasi dan menyembuhkan masalah jerawat
  • Memudarkan pigmentasi
  • Mengurangkan kesan tanda rekahan dan pori terbuka
  • Membantu mencerahkan kulit
  • Memperbaiki kulit kusam
  • kulit tidak berminyak



Kebaikan Ellfie Essence

Cleanser
Membersihkan segala kotoroan dimuka. Kulit muka akan menjadi lembab dan tidak berminyak.

Toner
Membantu kulit menjadi lebih lembut dan sekata. Menegangkan kulit muka dan menyegarkan kulit menjadilebih lembut.

Night Cream
Membantu memulihkan wajah yang tidak sekata, menghilangkan kulit kering, membantu menyembuhkan masalah jerawat dan mengurangkan kesan rekahan dari pori terbuka.

Day Cream
Membantu menjadikan rona kulit sekata dan melambatkan sistem penuaan. Melembabkan kulit sepanjang masa dan memudarkan pigmentasi.

Harga: RM130 ( termasuk postage)
COD: Kuching, Samarahan area
Contact: ERFINA (013-8052220) / fb: Rudy bin Zaidi



-- kesemua gambar diatas di tayangkan
dgn izin ERFINA



Pay Per Post Entry Review:-
-- RM5 per entry review. Entry in normal mode (BUKAN in sticky mode)
Pilihan masa utk entry di publishkan adalah on 9am ATAU on 1pm.

Terms & condition utk Pay Per Post Iklan:-
** Tidak melebih drpd 5 gambar
** Draft di buat anda sendiri (jgn terlampau pjg)
** Entry review in normal mode.










** This advertisement is brought to you by Zie Madini's Territory

Eyyeewww! Ada Lalat!



Semalam makan kat tettt **censored... tak nak tutup periuk nasi org. Hehe** Order ler Zie Mee Brunei ni. Pertama kali tgk menu ni dan tak pernah rasa. Semestinya Zie nak try. Terhidang je kat depan mata... memang slurppp slurppp kecur liur tengok...

...rasanya dia memang nangis beb. Sangat kena dgn tekak dan selera. Tapi... yg tak bestnya. Bila habis je makan. Baru terserempak dgn menatang nih

::
::
::
::


Uwaaaaaa!!! Lalat yg mati lemas dah kooooo. Terus loya tekak serta merta. Arghhhh!!! Stress. Kenapalah dah makan baru ternampak menatang tu. Huhu. Tawakal je lah aku... huhu. Apa² pun, mee brunei memang terbaik! 






Salah Alamat Rupanya... Tetttt :D



Hari rabu tadi, suprise gak kooo Zie bila tetiba je terima bungkusan dari Hong Kong :D Semestinya Zie takde buat apa-apa pembelian online dari luar negara...hehe. Nan hado paypall or credit card koo noks... hiksss

Nak tahu apa di dalam??? Jeng jeng jeng

::
::
::
::
::



Wahhhh kasutttt weh! Hahaha. Baru ingat nak kasi kat suami woi (memandangkan size 40) ...lalala :P Well, keesokkan harinya plak.. one of my blog reader minta maaf byk byk sebab tersalah hantar guna alamat Zie.

...dia pernah bagi Zie set cermin awal tahun ni tadi. Since dia terlupa tukar ke alamat dia, so sistem generate hantar ke alamat terakhir pembelian. Hehe. Well Awak, its mine sudah taw. Tak nak bgi balik ea..

Hehehe, JUST KIDDING! Of coz saya akan pulang ^_-  Pssttt... baru nak perasan ada secret admire bagi koooo noks. Hasihhh. Hahaha







FREE Give Away Minky Baby Blanket


Salam....

Ada tak kat sini ibu2 or bakal ibu tengah cari blanket baby?

Semalam ada nampak post ni kat ig...dia nak bagi FREE give away Minky Baby Blanket...macam best je kan?

Harga blanket ni pun dekat RM100.00 jugak tau..untungla sapa yg dapat...

Apa tu Minky Blanket? Klau ada yg xtau, minky blanket ni dibuat dari kain minky yg sangat gebu, berbulu2 macam sweater mat saleh tu....tebal tapi lembut dan sejuk...waaaahhhh!!!!!!

Tapi nak dapat yang FREE ni ada syaratnye..

1. Terbuka kepada follower ig chumelhouse. Kena follow la klau belom follow tu :)
2. Repostgambar ini di ig anda.
3. Tag kan 2 atau lebih rakan ig anda
4. Jangan lupa hashtag #giveawaychumelhouse di ruangan komen ketika Repost gambar ini.

(klau xde repost app, komen je kat gambar tu & tag kawan2 & letak hashtag #giveawaychumelhouse)


- Pemenang akan diumumkan pada 30 April 2015 melalui IG chumel house.
- Pemenang dipilih berdasarkan share paling banyak & sekiranya jumlah share sama banyak, maka cabutan undi dilakukan.
- Pastikan akaun IG anda BUKAN private ya.

GOOD LUCK!!!!

Jom u oll kita join..







Ketagih Melayan Maraton Drama Berseri


GaraƆ ketagih melayan drama berseri, rajin je koooo zie download mana² drama berseri yg best. Err.... ok ok, bukan zie yg rajin download. Tp kawan zie yg jadi mangsa download utk zie. Zie jadi boss je bagi dia senarai drama yg zie nak dia download...miahahaha.

....bully kawan seyyy aku ni. Hikss. Nanti hujung bulan lanja mamam ek...hehe



The Original ni adalah spin-off drama dari The Vampire Diaries. Kira ianya mengisahkan dgn lebih terperinci tentang The Originals vampire. Alaaa...yg 5 beradik tue. Siapa yg layan The Vampire Diaries kompom tahu tentang The Originals nih. Hehe.

Pssttt... teruja nak tgk Elijah Mikaelson...lalala :D



Yg ni plak, Kak Midah yg suggested utk download. Best drama ni katanya. Bila Zie tgk trailer, aah... memang best pun. So letak dalam senarai utk di download nanti. Hahaha


Ehemmmm....2 drama tu adalah drama yg akan Zie suruh kawan Zie tolong download. Habis je drama The Vampire Diaries dia download... menyusul selepas tu, drama The Original. Sebab so far hanya ada 2 seasons je. 

...lepas tu baru drama Beauty and the Beast. Hehe. Kan dah cakap Zie kemaruk tgk drama. Bed time movie utk Zie and Mikail ni. Mikail pun layan gak...bila Zie cakap "jom.. ktk tgk cerita org" terus dia ambil bantal dia and landing baik punya kat bawah ketiak zie. Hehe.

...comel je anak zie tu ah. gerammm. hehe




Hajat Tercapai --- Mempelam Muda



All the way for Kota Kinabalu, Sabah ^_^ Hehehe... Lamaaaaa dah zie mengidam nak makan mempelam muda. Dari tahun lepas taw. Nasib baik bukan "mengidam berisi"...hehe. Hari tu kawan FB dan juga pembaca setia blog Zie, Kak Ara Ramadhan, kirimkan zie buah mempelam muda.

...awwww, sangat terharu. Terima kasih kak Ara dan abg  sebab sudi sederkahkan utk zie buah mempelam ni. Hanya Allah swt je yg dapat balas budi korg. Semoga dilimpahi rezeki yg melimpah ruah buat kalian.




Rajin je suami Kak Ara balut buah mempelam ni sebiji demi sebiji dengan tisu. Syukur tak terhingga kenal dorg laki bini ni taw. Sangat baik hati :) My big sister di alam maya... insya'Allah ketemu jugak kita 4 mata nanti², Kak...hehe.

...balik je, terus kooo zie rajin buat sambal utk berulam. Hehehe. Baru tak tercari² lagi. Aku sorg je yg makan semua...miahahaha. Tinggal 5 biji je lagi. Buat ulam nanti²... hikss. Psstt... letak dlm peti ais bahagian beku utk mengelakkan buah cepat masak.

..Petua utk buah tahan lama.. Hikss ^_^





[[ Blog Review ]] the HEHS lady (A’ishah Kamaludin)


Ummi kepada seorang putera dan seorang puteri. 27 years old. Full time working mother, bekerja sebagai seorang geosaintis.

Suka menulis pasal suami dan anak-anak, babywearing, ilmu-ilmu kecantikan, self-motivation, dan juga perkingsian rohani. Seorang duta produk organic, World Organic.



Mula blogging dah lama sebab nak prektis menulis dalam English. Sekarang, blog campur-campur bahasa tapi mostly in English. Bercita-cita nak blogging dengan lebih consistent.








Buku Panduan Perakaunan Untuk GST di Malaysia




Huhu...skrg kena rajin balik baca buku. Terpaksa gigih asah otak and ingatan supaya takde lah nanti salah key-in Tax Code utk GSt masa buat account entries nanti. Huhu. Kena tahu mana satu tax code yg betul utk setiap expenses.... kalau tak, akan kena penalty bila submit GST form nanti.

...uwaaaaa!!! Takpe, takpe.... look at the bright side, i gain knowledge. Hehehe. Chaiyok, Hazizah!






[[ Entry Berbayar 3 ]] Ellfie Essence






Produk inisesuai untuk:

  • Sesuai untuk semua jenis kulit
  • Semua jenis masalah kulit
  • Berkesan dalam 3-4 minggu (bergantung kepada jenis kulit dan hormon)
  • Sesuai untuk semua peringkat usia



Produk ini membantu masalah kulit dari segi

  • Masalah kulit tona tidak sekata
  • Mengatasi dan menyembuhkan masalah jerawat
  • Memudarkan pigmentasi
  • Mengurangkan kesan tanda rekahan dan pori terbuka
  • Membantu mencerahkan kulit
  • Memperbaiki kulit kusam
  • kulit tidak berminyak



Kebaikan Ellfie Essence

Cleanser
Membersihkan segala kotoroan dimuka. Kulit muka akan menjadi lembab dan tidak berminyak.

Toner
Membantu kulit menjadi lebih lembut dan sekata. Menegangkan kulit muka dan menyegarkan kulit menjadilebih lembut.

Night Cream
Membantu memulihkan wajah yang tidak sekata, menghilangkan kulit kering, membantu menyembuhkan masalah jerawat dan mengurangkan kesan rekahan dari pori terbuka.

Day Cream
Membantu menjadikan rona kulit sekata dan melambatkan sistem penuaan. Melembabkan kulit sepanjang masa dan memudarkan pigmentasi.

Harga: RM130 ( termasuk postage)
COD: Kuching, Samarahan area
Contact: ERFINA (013-8052220) / fb: Rudy bin Zaidi



-- kesemua gambar diatas di tayangkan
dgn izin ERFINA



Pay Per Post Entry Review:-
-- RM5 per entry review. Entry in normal mode (BUKAN in sticky mode)
Pilihan masa utk entry di publishkan adalah on 9am ATAU on 1pm.

Terms & condition utk Pay Per Post Iklan:-
** Tidak melebih drpd 5 gambar
** Draft di buat anda sendiri (jgn terlampau pjg)
** Entry review in normal mode.










** This advertisement is brought to you by Zie Madini's Territory

Kemaruk Layan The Vampire Diaries


Hehehe... bila drama The Walking Dead zie dah habis marathon tengok dari Season 1 - Season 5. Apa lagi, terus suruh kawan Zie tolong download The Vampire Diaries dari Season 1 sampai Season 6. Masa utk layan drama The Vampire Diaries plak...hehe

...sgtttt best kooo citer ni. Bila tgk drama ni, fikiran asyik ke arah filem Twilight je. Hahaha. Without the wolves of course...hihi. Zie memang suka tgk citer yg genre dia ke arah zombie or vampire bagai. Tripple thumbs up utk The Vampire Diaries.

Pssttt...dgr khabar, Elena Gilbert berlakon sampai Season 6 je. Alaaa.... tak best lah kalau ginie. Huhu.









Kemaruk Dengan Disney Cars Games


Hehehe... layan seyyy games ni uols. Bagi Zie kalah Candy Crush games. Yg ni lagi mencabar...hehe. Awalnya download games Disney Cars ni utk Mikail. Alih² diri sendiri yg kemaruk. Terus download di handphone sendiri...hihi




Hihi...since zie ni takde masa sgt nak layan games, harus koooo Level still sikit je. Baru je Level 7...hihi. Busy maaa. Tp still gak dpt curi² masa utk buka (utk kumpul duit :P). Bahagian ni kau bina bangunan di Radiator Spring town ^_^




Bahagian ni plak, kau kumpul XP (in the event utk Level up dgn lebih cepat) dengan berlumba. Ada task sebenarnya tapi zie lebih suka kemudian² baru selesaikan task. Lebih suka kumpul XP point byk² so that kereta semakin laju dan byk benda alah akan unlocked ^_^

...well, pengemar games (di mobile la ea)... boleh lah uols download games ni di mobile atau di gadget masing². Sumpah... enjoy dow. Hehehe






Terpaksa Beralah Demi Anak....




Minggu lepas, terpaksa weols sekeluarga last minit keluar beli Tab buat mikail untuk menggantikan tab dia yg sudah rosak tu. Mana tak nya, mengamuk kooo dia nak main. Asyik kacau hp zie je. Tahu je budak² kan, for sure punya akan buat hp kita terjatuh...

....kalau hp rosak, lagi parah nak repair or beli baru kan. So... nak tak nak, tak dapat lagi nak lengahkan beli tab utk dia.




Tengok tu... excited dia taw bila tgk weols ke kedai handphone and dia tgk banyak tab. Asyik kata "mama, beli tab, ma. Maok tab"... adehhh! Budak² zaman sekarang. Huhuhu. Apa yg bestnya kan... Mak Nek dia yg offer nak bayar...

...katanya kali ni dia yg belanja beli tab utk Mikail. Birthday gift in advance katanya. Meaning masa birthday mikail yg ke-3 tahun nanti, nan hado ler Mak Nek dia bagi hadiah lagi...hehe




Beli brand Lenovo lagi. Model yg sama gak macam yg pecah tu. Tak nak tukar beli yg lain memandangkan Mikail dah biasa dah dgn function dlm lenovo ni ^_^ Harap kali ni bertahan sampai setahun dan bertahun² lah ea... aminnn.

...Pssst, nasib emak hadiahkan buat Mikail. Selamat duit aku... hahaha :D




Ceaaaa...suka ler tu. Main elok² ye syg. Jgn pecahkan lagi taw. Kira birthday gift in advance tu ^_^





Screen Tab Mikail Pecah :(



Uwaaaaa!!!! Pecah sudah kooo tab Mikail. Sebab tu lah kalau utk budak budak pakai, takyah beli yg mahal mahal. Lagi lagi if plan nak beli iPad utk budak budak. Kang sendiri yg sakit hati if beli mahal mahal... tapi tak sampai setahun, dah pecah.

....kalau beli yg murah murah je (zie beli Lenovo hanya RM190 je), takde lah sakit hati sangat. Hehe. Yg mahal mahal... mak bapak yg pakai ^_^




Ada tanya dgn tauke kedai hp, if repair sreen tab berapa. RM90 kooo repair screen. Baik beli baru je kan. Bulan 5 karang lah zie belikan yg baru buat Mikail. Buat masa ni, biar dia takyah main tab. Sape suruh rosakkan, kan. Rasanya... hohohoh

...gaji bulan ni, byk perlu byr. Tu yg tak dpt nk beli Tab yg baru utk dia. Perlu utamakan yg penting. Yg kehendak ni, kemudian je la.






Salah Hantar Baju Ler Pulak :(



Minggu lepas shopping lagi di online store sendiri (Ceaa... kata nak bersara beronline shopping. alih²...). zie beli 2 pasang baju. dua² jenis dress. Zie memang suka jadikan dress baju. Sebab panjang ke bawah... hehe. Punyalah teruja nak tgk camne.

...1st sekali zie buka baju checker tu. Sangat puas hati dgn kualiti kain :) But bila buka plastik yg baju hitam tu, terus mulut sebut ---> "Ek eh... dorg salah bagi ke. Bukan baju di ordered ni".






Ni lah baju yg salah supplier hantar tu. Nasib kena kat diri sendiri. Kalau kena kat customer, tak pasal² kena jadikan yg salah hantar tu as ready stock. Huhuhu. Sepanjang 2 tahun lebih Zie berniaga dan bekerjasama dgn supplier korean fashion...

...inilah pertama kali dorg salah bagi baju. Huhu. Cepat² suruh Ngiik Choo tolong pegang baju sebab nak buat aduan kat supplier. Hehehe




Baju ni lah yg zei beli sebenarnya. Hari tu sudah beli yg warna merah. Suka dgn kualiti kain, tu pasal repeat beli baju yg sama cuma berlainan warna. Beli warna hitam supaya nampak extra slim. eh! hahaha




Keesokkan hari terpaksa ke poslaju sebab nak return baju yg salah supplier hantar tu. Nasib dorg yg akan tanggung postage ^_^ Yela, salah dorg kan. Harus dorg bertanggungjawap dan tanggung :) Happy! Semoga 2nd time dorg hantar nanti tak akan salah lagi :)

...amin ^_^





[[ Entry Berbayar 2 ]] Ellfie Essence






Produk inisesuai untuk:

  • Sesuai untuk semua jenis kulit
  • Semua jenis masalah kulit
  • Berkesan dalam 3-4 minggu (bergantung kepada jenis kulit dan hormon)
  • Sesuai untuk semua peringkat usia



Produk ini membantu masalah kulit dari segi

  • Masalah kulit tona tidak sekata
  • Mengatasi dan menyembuhkan masalah jerawat
  • Memudarkan pigmentasi
  • Mengurangkan kesan tanda rekahan dan pori terbuka
  • Membantu mencerahkan kulit
  • Memperbaiki kulit kusam
  • kulit tidak berminyak



Kebaikan Ellfie Essence

Cleanser
Membersihkan segala kotoroan dimuka. Kulit muka akan menjadi lembab dan tidak berminyak.

Toner
Membantu kulit menjadi lebih lembut dan sekata. Menegangkan kulit muka dan menyegarkan kulit menjadilebih lembut.

Night Cream
Membantu memulihkan wajah yang tidak sekata, menghilangkan kulit kering, membantu menyembuhkan masalah jerawat dan mengurangkan kesan rekahan dari pori terbuka.

Day Cream
Membantu menjadikan rona kulit sekata dan melambatkan sistem penuaan. Melembabkan kulit sepanjang masa dan memudarkan pigmentasi.

Harga: RM130 ( termasuk postage)
COD: Kuching, Samarahan area
Contact: ERFINA (013-8052220) / fb: Rudy bin Zaidi



-- kesemua gambar diatas di tayangkan
dgn izin ERFINA



Pay Per Post Entry Review:-
-- RM5 per entry review. Entry in normal mode (BUKAN in sticky mode)
Pilihan masa utk entry di publishkan adalah on 9am ATAU on 1pm.

Terms & condition utk Pay Per Post Iklan:-
** Tidak melebih drpd 5 gambar
** Draft di buat anda sendiri (jgn terlampau pjg)
** Entry review in normal mode.










** This advertisement is brought to you by Zie Madini's Territory