Duit Raya :) Alhamdulillah





Walaupun zie dah tua bangka (umur dan nak masuk 30 tahun) dan emak org plak tu. Still dapat duit raya lagi kau! Hihi. Alhamdulillah :) 








Blog Pilihan Entry Ini 






Mama dan Baby Sihat
-- Click SINI utk view her blog :)
Tips Keibubapaan, Bayi Dan Kesihatan Keluarga, Tips
Khusus Untuk Ibu Mengandung dan Menyusu. Juga Ada
Menjual Produk Shaklee

:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::

Siapa Cepat, Dia Dapat ^_- Winks



Salam uols, Hari tu zie ada shopping kat Zalora utk baju raya zie. Sampai  sampai je, dorg ada bagi voucher raya. 1 utk zie, 1 lagi utk kawan zie. Sebagai menghargai uols yg selalu datang bertandang ke blog zie ni...Zie bagi kat salah seorg dari uols je lah :) Hehe

...Siapa cepat, dia dapat lah ek,

::
::
::
::
::

** Terms and conditions apply **


Terms & Condition:
  1. Valid only for customers who have not purchased from ZALORA Malaysia before.
  1. Valid for ONE TIME USE only and with minimum purchase of RM99 and above.
  1. Valid till 15 August 2014.
  1. Band exclusion apply. Not valid for Marketplace items, with other promo codes and promotions, unless otherwise stated.
  1. Free deliver is applicable on paid price of RM75 and above.



Khas utk 1st time customer je ye uols. Siapa yg return customer tu, tak dapat lah ek ^_- Pape pun...selamat bershopping semua :)








Blog Pilihan Entry Ini 
::::::::::::
CHU MAJORFLAVA
-- Click SINI utk view her blog :)

:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::



Shopping Tudung Pula Di Nile... Hehe


Hehe...minggu lepas yg satu lagi actually dah sampai.  Kali nie zie beli tudung dan rantai ler plak. Rantai tu zie nak bagi kat kakak Zie. Dia suka pakai rantai gitu²...hehe. 2 helai tudung tu barulah utk diri sendiri. Silk Satin Tudung :)





Zie beli 2 warna, ungu dan hitam. RM18.70/sehelai je kooo uols. If kat kedai, RM25 - RM35 sehelai tudung ni di jual taw. Kan dah kata, di Nile sgttt murah. Thats why zie suka shopping kat situ. Hehe. Katanya untuk di pakai raya karang. Tapi...

::
::
::
::
::



Hahahahaha....sudah awal² pakai taw. Mihmihmih :P Alaaa...tak yah nak "raya" sgt lah part tudung ni. If part baju....baru kena tahankan iman sikit utk tak pakai terus...hihi :D Actually kan, zie tak expect tudung ni adalah berjenis tudung bawal. Zie ingatkan shawl...sbb tercari² shawl.

...mula² disappointed. Sbb bagi zie if tudung bawal berjenis satin, zie tak dpt pakai sbb sure akan kemek² part muncung tu. TETAPI...to my surprise, sgtttt senang dipakai dah mudah dibentuk. Kualiti sgttt sgttt bagus.

....Puas hati sgt². Jgn tgk harga murah, kualiti tak bagus ea uols. Kualiti sangat bagus. Now saya bertudung bawal kembali...hiii hiii







Blog Pilihan Entry Ini :) 
::::::::::::
Blog WAWA
-- Click SINI utk view her blog :)

:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::





Jumpa Sudah Bubble Wrap!




Alhamdulillah...thanks kepada colleague zie, Iskandar sebab tolong zie cari bubble wrap ni. Lama zie dok cari...akhirnya jumpa gak. Hehe. Susah sgt taw cari bubble wrap ni. Syukurlah skrg sudah tahu kat mana jual benda alah ni.

...bubble wrap ni utk zie packing eskinol utk di pos kpd customers, uols. :)








Blog Pilihan Entry Ini :) 
::::::::::::
Blog Izza a.k.a SweetHoney86
-- Click SINI utk view her blog :)

:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 


Click ----> Here! utk lihat pakej ::

Era.FM Krew Bagi Air Tropicana Twister Percuma



Masa shopping utk baju raya utk husband dan Mikail sabtu lepas, tengok org ramai dok kumpul2 kat kereta hijau ni. Bila dah dekat, baru tahu  krew era.fm rupanya. Dorg tgh "bersedekah" air untuk berbuka puasa. Hehehe...





Harus nak jugak weh. Heheheehe. Buat air berbuka :P Mikail pun sibuk gak mikail...haha. Baik je abg tu kasi :D Thanks Era.fm for belanja kite air ni ^_^ Semoga kalian terus sukses. Putarkan lagu sedap sedap di radio taw nanti..hehe

...jom tropicana twister :P









Blog Pilihan Entry Ini :) 
:::::: ::::::
Blog Ardini Humaira
-- Click SINI utk view her blog :)

:: (nak being featured in this section?
 Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::




Jubah Raya Yang Dah "Tak Raya"



Ingat lagi tak yg zie ever tulis di blog ni yg zie shopping jubah di Nile.com.my? If tak ingat, boleh klik SINI utk baca balik ye :) Minggu lepas actually dah sampai. 

...Baru minggu zie berkesempatan nak tulis di sini...hehe :D 



Sangat sangat dah sangattt puas hati. Jubah warna pink tu, terlampau panjang...takpe, boleh je alter brapa cm nanti. Zie tak cukup tinggi...hehe :D Jubah yg kuning tu plak, panjang jubah perfect utk ketinggian zie. Cuma kain dia ada sedikit nipis lah. 

...kena pakai inner dress di dalam. Baru tak "naked" kau pakai nanti. Hehe. Sooo jom, tgk zie selfie :D
::
::
::
::
::






Hehe...love it sooooo much! Actually jubah ni zie plan nak pakai utk raya nanti. Tapi itu lah...tak tahan jiwa nak pakai. Hahaha. Tu yg TERRRRpakai :D Takpe takpe...1st raya nanti pakai Jubah yg di beli zie Zalora je lah. 

...Jubah yg ni, time visiting nanti² je pakai. Hehehe. Tak perlu "raya" sgt lah...hihihi :D






Hari sabtu 1st time weols sekeluarga iftar kat kedai makan. Selalunya tapaw lauk je or berbuka kat rumah mentua je. Hehe. Since hari sabtu tu weols shopping utk raya...tu yg terus makan di luar je. Cerita tentang iftar plak...esok zie publish entry ye.

...skrg ni 1 hari, 1 entry je publish. Tak dpt nak publish byk² entry dalam sehari mcm dulu² sebab byk giler dah commitment skrg. At least lah ada gak blog ksygn ni berupdate kan kan...hehe





Blog Pilihan Entry Ini :) 

RAFHANAH'S COLLECTION
-- Click SINI utk view Facebook Page :)
Menjual custom made tudung & shawl. Sangat
cantik dan menawa.

:: (nak being featured in this section?
 Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::

Alhamdulillah... Dapat Rejuvy Dari Eazy Insyira


Isnin lepas, tengah syok syok buat kerja...tetiba poslaju guy masuk hantar parcel. Zie just sign je own behalf sebab ingatkan company punya. Bila nak bagi kat superior zie...terkejut tengok receiver, nama zie. Alololooo...a suprise gift rupanya :D

...bila tgk sender plak, seems tak familiar gak. Sebab nama syarikat beliau. Bila buka...haaa tahu lah zie siapa yg bagi. Hehehe







Zie dapat sekotak Rejuvy + shaker daripada usahawan muda, Eazy Insyira. Seriously uols, bukan nak puji or ape...zie sangat sangat respect dgn dia buat bisnes. Muda² lagi dah berjaya...dah ada butik sendiri. Seriously....dialah sumber inspirasi zie dlm bisnes :D




Haaa ni, zie nak bagi feedback tentang Rejuvy ni uols. Zie actually menghadapi masalah nak buang air besar. Jarang zie dpt buang setiap hari. Selalunya sampai 2-3 hari baru dpt buang air besar. Since zie minum Rejuvy ni...Alhamdulillah uols,  setiap hari zie buang air besar.

...tahi tu just senang je nak di keluarkan. Tak keras bagai. Seriously uols...sgt bagi product ni. Ianya pun bukan sekadar detox saje taw...juga utk bakar lemak a.k.a slimming! Hehe. Zie 3kg dah turun less than a week minum. Tapi tak sure lah sama ada turun sebab berpuasa or sebab ni. Tapi zie rasa both kot...hehe

Sgt bagus Rejuvy ni. Berbaloi dgn harga dia. Hehe. If uols nk tahu tentang product ini dgn lebih lanjut, uols boleh terjah blog dia dan Eazy ek

FB: Pop Donna (click to view)






Blog Pilihan Entry Ini :) 
::::::::::::
D'QASEH BEAUTY
-- Click SINI utk view website :)
Jom amalkan pemakanan sunnah
dengan QASEH GOLD yang
Mudah, Murah & Mujarab untuk
kesihatan seisi keluarga :)

:: (nak being featured in this section?
 Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::






Baju Raya Mikail Yang Dah Tak "Raya" Sangat..


Lama dah sampai baju mikail ni. Before puasa lagi dah sampai kalau tak silap zie. Cuma zie belum berkesempatan je nak story mori kat sini...hehe. Kebizian maaa. Ni pun update during lunch time :D




Bershopping di online store sendiri...hikss :D Zie beli 2 shirts, 1 topi dan 1 jeans. Happy je Mikail dapat koooo uolsss. Memandangkan dia teruja dpt pakaian baru, harus koo dia nak berposing...hahaha.

::
::
::
::
::

ZMBS015 Polo Inspired Stunning Jeans Set - Blue
Harga: RM69/set (tak termasuk pos)

(click SINI utk view more details)


ZMBT016 Burberry Vest Shirt - Red
Harga: RM37/sehelai (tak termasuk pos)

(click SINI utk view more details)




Owl Cap ni plak dah Sold Out dah dari online store zie...hehe. Tgk uols...nampak kan keterujaan dia dpt barang baru. Hihi. 




Bila hari sabtu time nak jalan²...pakai terus! Hahaha. Sebab tu lah baju buat raya yg dah tak "raya" sangat. Hihi. Takpe...time raya nanti kan ada baju melayu utk dia :P Sabtu ni nanti weols shopping baju Melayu mikail...

...cari warna sedondon :D








Blog Pilihan Entry Ini :) 
::::::::::::
JUS NONI
-- Click SINI utk view web :) Jom beli
produk kesihatan Jus Noni ^_-


:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 


Click ----> Here! utk lihat pakej ::


Pray For Palestine



Sebak tgk gambar² rakyat di Palestine terutama budak² kecil dibom Israel laknatullah di bulan ramadan ni. Ramai yg terkorban. Mereka bersahur di dunia, tetapi berbuka puasa di syurga. Janji Allah itu pasti utk mereka yg berjihad ke jalan Allah.

...Semoga Israel menerima balasan yg setimpalnya di dunia dan di akhirat. Kaum yg angkuh dan sombong sejak azali lagi. I hate Israel! Its not about religion, its about humanity, pray for palestine...








Blog Pilihan Entry Ini :) 
::::::::::::
JENNY LILLY BLOG
-- Click SINI utk view her blog :)

:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::









[[ Iklan Berbayar ]] Shawl Inspirasi Ariani By Rafhanah's Collection


Assalammualikum uols..
Jom tempah custom made shawl yg sangat lawa 
dan cutting lain dari yang lain.

::
::
::
::
::






(A) Plain Shawl
••••••••••••••••••• 
--> Finishing : Full Beadings
--> Material : Chiffon Crepe/Crystal Chiffon/Satin
--> Price : RM45.00

--> Price After 10 % Discount (using blogger discount code) : RM40.50

POSTAGE FEE :
--> RM6 (Sem) / RM9 (SS)



(B) Pattern Shawl
••••••••••••••••••••••
--> Finishing : Simple Beadings
--> Material : Chiffon
--> Price : RM35.00

--> Price After 10 % Discount (using blogger discount code) : RM31.50

POSTAGE FEE :
--> RM6 (Sem) / RM9 (SS)


** Sample cutting **


Haaaa...lawakan uols? Siapa yg nak buat tempahan utk raya ni, better buat skrg taw. Sebab LAST SHIPPING DATE (utk sampai ke tangan customer before raya) : --> 17/07/2014 (Khamis). Yang bestnya....readers blog zie entitle 10% diskaun ^_-

Ni dia code diskaun --> ZMT1001 :) 
Pembaca blog zie yg nak beli, sila guna kod tersebut ea ^_-




LINK PAGE SELLER : 
--> Nama Page : Rafhanah De' Blogshop 
(click to view)


CONTACT NUMBER : 
--> Mieza | 019-5327438 (Sms/Whatsapp/Viber)





Disclaimer :-
-- kesemua gambar diatas di tayangkan
dgn izin Rafhanah De' Blogshop



Pay Per Post Entry Review:-
-- RM5 per entry review. Entry in normal mode (BUKAN in sticky mode)
Pilihan masa utk entry di publishkan adalah on 9am ATAU on 1pm.

Terms & condition utk Pay Per Post Iklan:-
** Tidak melebih drpd 5 gambar
** Draft di buat anda sendiri (jgn terlampau pjg)
** Entry review in normal mode.










** This advertisement is brought to you by Zie Madini's Territory

Poslaju Dan Bayar Pampasan Rupanya




Pada hari Isnin tadi....tertanya-tanya apa ni. Takkan a suprise gift lagi kot (sbb isnin tadi zie dpt suprise gift dari pengiklan zie...esok zie publish entry ea)...

Nak kata parcel...bukan parcel. Macam surat je. Bila baca bahagian sender dari Poslaju KL. 

Terus teringat tentang tuntutan pampasan yg zie buat bulan 4 yg lepas. Sebab poslaju hilangkan parcel customer zie.

Terusrebut rebut buka sebab ingat cheque...haha





Sekali tgk hanya surat je kooo uols. Ingatkan dorg nak gtaw yg tuntutan pampasan tidak diluluskan. Tapi rupa rupanya dorg nak gtaw jumlah tuntutan pampasa  sudah pu  dorg bank-in pd 9 Jun yg lepas.


....terus dlm hati berkata, " Eh...dorg dah masukkan rupanya. Tak perasan pun." Terus log-in Maybank2U and check.

Aah lah uols. dorg dah masukkan. Zie je yg tak perasan amount duit bertambah. Haha. Zie claim RM35 je. Tapi dorg byr zie RM43.42

Alhamdulillah...Rezeki ��







Blog Pilihan Entry Ini :) 
::::::  ::::::
MYNASTORE
-- Click SINI Kami menjual
barangan import original dari USA.
seperti handbag, jam, wallet, pakaian
dan sebagainya. Boleh hibungi kami
di 0133881138, whatsapp. terima kasih

:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::





[[ Iklan Berbayar ]] Rejuvy Promosi Ramadan



LIMITED OFFER!

Dapatkan #Rejuvy

PERCUMA

Booklet dan shaker kuantiti terhad.
(Siapa cepat dia dapat)

Sehingga Stok habis sahaja.

MAKA Cepat grab sekarang.



Anda dah cuba? Dapatkan produk berkualiti ini di:






Disclaimer :-
-- kesemua gambar diatas di tayangkan
dgn izin EAZY



Pay Per Post Entry Review:-
-- RM5 per entry review. Entry in normal mode (BUKAN in sticky mode)
Pilihan masa utk entry di publishkan adalah on 9am ATAU on 1pm.

Terms & condition utk Pay Per Post Iklan:-
** Tidak melebih drpd 5 gambar
** Draft di buat anda sendiri (jgn terlampau pjg)
** Entry review in normal mode.










** This advertisement is brought to you by Zie Madini's Territory

Hampir 2 Tahun Mengidam...Baru Dapat Merasa




Laksam ini lah yg zie idam²kan sejak zie mengandung 2 bulan dulu. Since ini bukan makanan Sarawak....seriously, payah bebenor nak dapatkan. Nak try masak...takde kepandaian ler plak nak masak laksam.. More ke malas sebenarnya...hahaha :D

...Akhirnyaaa, dah nak umur 2 tahun dah mikail...baru dapat zie merasa. Syukurrr syukurr. Beli kat bazaar ramadan Sukma ^_-







Blog Pilihan Entry Ini :) 
POP DONNA
-- Click SINI utk view website :)
Pop Donna Concept Boutique
No 19 - 1, 1st Floor, Jln BBU 2,
Ayer Keroh 75450 Melaka
Atas PHD, Dima Restaurant
MONDAY (CLOSED)
Open from : 11 am-8.30 pm
popdonnamelaka@gmail.com

:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::