High Heels Boots... Belated Birthday Gift



Hehehe...excited zie bila pagi ni tadi GDex lenggang kangkong bawa parcel dari Zalora. Hehehe. Sebabnya dlm parcel tu adalah my belated birthday gift dari kawan seopis zie, Ms. Wong. Hehehehe. It only take 1 day utk Gdex hantar parcel...happy!

...so far Gdex courier service dari Zalora tak pernah kelewatan dlm menghantaran barang yg zie order. hehe. Thank you, GDex! Nice job! Well done :D




Sengih lebar, babe! Hihi




Tadaaa!!! My new boots for my boots collection...hihi. I loveeeee boots. yg paras buku lali je lah ek...hehe. Thank you so much, Choo Chooo. I love it so much! Will be my weekend footwear after this. hikss ^_^

...happy giler :D








Blog Pilihan Entry Ini 
::::::::::::
CHU MAJORFLAVA
-- Click SINI utk view her blog :)

:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::


Melaram dengan Baju Dari Online Store Sendiri


Hehehe....Lawa kan baju ni, uols? Material kain adalah chiffon and come with belt :) If nak...zie ada jual dia online store zie taw ^_- ada 4 warna; Pink, Orange, Purple dan Blue. Uols boleh click link ini --> KLIK SINI! utk tgk lain warna ea. RM58 je free pos :)

Pssttt....meh tgk zie "modelkan" baju jualan sendiri. Hehehe. Yang ini zie beli utk diri sendiri :)

::
::
::
::
::



Tadaaa!!! Aduhh...appeared bam bam ler plak. Tak kesah lah..janji longgar. Hehe. Tp if kau bersize S (size bersize M dan baju bersize M)...rasanya baju dpt penampilan mcm model tu kot. Hahaha :D

Pape pun...i loveeeee this colour! Jom uols shopping dgn zie. Dan gaji kannn...hehe

::
::
::
::





Blog Pilihan Entry Ini :) 
::::::::::::
Blog WAWA
-- Click SINI utk view her blog :)

:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::




Zalia Jubah Yang Sangat Cantik!


Raya Hari tu order jubah ini buat raya utk tahun ini :D sengaja beli jubah yg ala² dress gak. Dpt di pakai as casual and as formal :D Hari ini order, esok hari sudah sampai. So far service penghantaran zalora memang tidak mengecewakan zie. 

...tak pernah dorg hantar lewar. Mesti keesokkan hari sampai. Alhamdulillah :)




Cantik taw bag buat letak jubah tu. Memang exclusive sangat...ailike! hehe.




Meh tengok zie pakaikan plak ea...hehe

::
::
::
::
::




I love jubah ni sgt². Kualiti kain sgttttt thumbs up! Sgt puas hati dgn brand Zalia ^_- Psstt...memangkan kawan seopis zie ada bagi zie voucher Zalora off RM50...apa lagi, shopping noks! Haha








Blog Pilihan Entry Ini :) 
::::::::::::
Blog Izza a.k.a SweetHoney86
-- Click SINI utk view her blog :)

:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 


Click ----> Here! utk lihat pakej ::







Custom Made Shawl dari Rafhanah's Collection


Before hari raya yg lepas,shawl yg di tempah dari Rafhanah Collection sampai. Terlupa nak storykan kat sini....hehe. Shawl ni custom made taw, Ariani Inspired :) Cutting dia lain sedikit dari normal shawl. Ermmm...boleh dikira mcm cutting halfmoom lah. Tapi lain sikit dari halfmoon.

...siapa yg ada shawl Ariani, sure tahu cutting camne. Hehehe. Meh tgk zie pakaikan :D

::
::
::
::
::


Pandangan dari depan




Pandangan sisi :) Nak ambik pandangan dari belakang....lupa plak nk suruh org snap. haha. Belakang panjang taw. Mcm kau pakai tudung bawal pandangan dari belakang :) 




Sangattttt cantik shawl satin dari Rafhanah Collection ni taw. Puas hati! Insya'Allah ada rezeki lebih, nak menempah sehelai lagi berwarna hitam...hehe. Hanya RM55/sahaja taw. Siapa yg nak tempah gak, boleh guna diskaun voucher zie --> ZMT1001

...if uols guna diskaun voucher zie, uols akan dpt 10% off taw :) Pape pun...sangat puas hati dgn Shawl satin ariani inspired ni ^_^ Selesa dan senang di pakai ^_-

::
::
::
::
**click utk ke FB store**








Blog Pilihan Entry Ini :) 
:::::: ::::::
Blog Ardini Humaira
-- Click SINI utk view her blog :)

:: (nak being featured in this section?
 Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::





[[ Iklan Berbayar ]] Kereta sewa di Kuching Sarawak



ada yang tengah cari kereta sewa untuk bercuti atau ada urusan kerja di Kuching? boleh la roger atau hubungi 016-8682074 atau 016-8878472. Tiada Deposit dikenakan.






Perkhidmatan Kereta Sewa Kuching Sarawak 

Proton Saga FL 1.6 Auto untuk di sewa

RM 120/hari
Sewaan 4 hari atau lebih: RM110/hari 

Untuk sebarang pertanyaan & sewaan, sila hubungi/whatsapp: 016-8682074(Wan) atau 016-8878472(Nurain) 
Perkhidmatan driver disediakan jika anda perlu: RM120/hari




-- kesemua gambar diatas di tayangkan
dgn izin Kereta Sewa Kuching Sarawak



Pay Per Post Entry Review:-
-- RM5 per entry review. Entry in normal mode (BUKAN in sticky mode)
Pilihan masa utk entry di publishkan adalah on 9am ATAU on 1pm.

Terms & condition utk Pay Per Post Iklan:-
** Tidak melebih drpd 5 gambar
** Draft di buat anda sendiri (jgn terlampau pjg)
** Entry review in normal mode.










** This advertisement is brought to you by Zie Madini's Territory

Bulan Ini Memang Bulan "Mengeluar" Duit :(


Gara² kereta Zie kehabisan battery, terus tak dpt keluar kereta husband. Hehe. Nasib kehabisan battery kat rumah dan masa husband around...kalau kena kehabisan battery masa tgh drive or somewhere, kompom kepanikkan zie. Huhu.

...syukur alhamdulillah, 2x bateri habis masa kat rumah dan suami ada :D Pssttt...punyalah susah kereta auto utk di tolak ek. Tolak lurus, takde masalah. Tapi kalau nak belok stering...aduhhhhh keras weh. 





Dulu pakai bateri kering brand Yokohama. Tp itulah...belum lagi sampai setahun (hujung bulan ni baru setahun) sudah habis....grrrrr! Sepatutnya dapat bertahan setahun lebih. So decided tak nak pakai brand tu lagi.

...husband zie tukar ke brand Century. Org kata okay bateri kering ni...kita tgk lah nanti.



** me and mikail **

Bila kereta dah ok.... jalan time! Hehehe. Bila dikenangkan balik, awal bulan ni baruuuu je keluarkan duit utk insurance kereta, roadtax dan renew lesen for 3 years. Tak lama lepas tu...pertengahan bulan ni, terpaksa keluarkan lagi duit utk battery keta plak. Argghhh! Stress.

...dahlah baru lepas raya. Terpaksa extra berjimat zie utk bulan Ogos ni kooo uols. Hehe. Takpe²...keperluan asas tu :D






Blog Pilihan Entry Ini :) 

RAFHANAH'S COLLECTION
-- Click SINI utk view Facebook Page :)
Menjual custom made tudung & shawl. Sangat
cantik dan menawa.

:: (nak being featured in this section?
 Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::

Nak Cuba Buat, Tapi...



Gerammmmm sgt nak try masak baked marsh potato ni taw. Yang ini kakak ipar zie buka. Nangis weh rasa dia. Tu yg craving for it lagi. Tapi punyalah susah nak jumpa benda alah ni di jualkan kat mana²...hemprhhh :(

..nak cuba masak, tapi... nan hado oven koooo. Camno tue. Hehe. Tunggu beli oven nanti, baru dpt try buat. Hehehe







Blog Pilihan Entry Ini :) 
::::::::::::
D'QASEH BEAUTY
-- Click SINI utk view website :)
Jom amalkan pemakanan sunnah
dengan QASEH GOLD yang
Mudah, Murah & Mujarab untuk
kesihatan seisi keluarga :)

:: (nak being featured in this section?
 Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::





[[ Iklan Berbayar ]] SAYA MAHU ZURIAT



Masih belum dikurniakan ZURIAT?
Anda dah cuba bermacam -macam jenis ubat
Supplement mahupun Pembedahan?
Tapi anda masih Tidak

Hamil. Berikhtiarlah dengan PEMAKANAN SUNNAH yang terdapat dalam QASEH GOLD

QASEH GOLD ialah formulasi Jus Makanan Sunnah unggul dan herba terpilih untuk meningkatkan tenaga fizikal, minda dan emosi serta menjana kesihatan.

KEUNIKAN BAHAN-BAHAN QASEH GOLD dimana ia dibuat bahan utama adalah KURMA dan MADU. Disamping itu Minyak Habatussauda, Tiin, Delima, Air Zam-Zam, Za’fran, Gam Arab, Gingko Biloba, Sireh.

QASEH GOLD juga mengandungi terapi al-Quran dan dikilangkan secara Islamik (IMP), 100% HALAL dimana ia Produk Bumiputera Islam.

2 jenis bahan utama dalam QASEH iaitu KURMA dan MADU banyak memainkan peranan sebagai agent untuk kehamilan.

Set Kehamilan QASEH GOLD 2 jenis bahan utama dalam QASEH iaitu KURMA dan MADU banyak memainkan peranan sebagai agent untuk kehamilan.

mengandungi :


a) QASEH Gold Adinda (Untuk Isteri) – tambahan bahan adalah passiflora, manjakani dan pegaga.
b) QASEH Gold Kekanda (Untuk Suami) - tambahan bahan adalah guarana, tribulus dan ashwaganda.
c) SOLE (kedua-dua) – sole sgt penting untuk masalah apa pun sebab sole beralkali jadi minum air campur sole inshaALLAH badan kita jadi neutral dan detox semua kotoran dalaman..kan air terbaik air zam zam air yang paling tinggi alkali tetapi susah nak cari. Sole adalah pengganti zam zam 


➊KHASIAT QASEH GOLD KEKANDA untuk Suami:
-------------------------------------------------------------
✔ MERAWAT/ PENAMBAHAN tenaga batin
✔ Melancarkan perjalanan darah dengan lebih baik
✔ MENINGKATKAN bilangan & kuantiti sperma
✔ MENAMBAH daya seksual lelaki dan kesuburan lelaki 


➋KHASIAT QASEH GOLD ADINDA untuk Isteri:
-------------------------------------------------------------
✔ Menguatkan rahim
✔ Meningkatkan tahap kesuburan
✔ Membina sel darah merah
✔ Membekalkan NUTRISI kepada sistem peranakan
✔ Mengatasi masalah KEPUTIHAN
✔ Melegakan STRESS
✔ Menstabilkan hormone
✔ Merangsang fungsi ovari untuk mudah hamil


Alhamdulillah dah ramai yang mendapat zuriat dengan mengamalkan QASEH GOLD.




Maklumat lanjut & testimoni boleh klik link di bawah
::
::
::


Dapatkan Set Kehamilan QASEH adalah harga mampu milik.
Pm / sms / WhatsApp 017 – 3008665





-- kesemua gambar diatas di tayangkan
dgn izin D'Qaseh Beauty



Pay Per Post Entry Review:-
-- RM5 per entry review. Entry in normal mode (BUKAN in sticky mode)
Pilihan masa utk entry di publishkan adalah on 9am ATAU on 1pm.

Terms & condition utk Pay Per Post Iklan:-
** Tidak melebih drpd 5 gambar
** Draft di buat anda sendiri (jgn terlampau pjg)
** Entry review in normal mode.










** This advertisement is brought to you by Zie Madini's Territory

Hadiah Ulang Tahun Pertemuan Yang Tertunggak



Actually anniversary pertemuan pada 13.7.2014 yg lepas. Anniversay ke-5 pertemuan zie dan suami. Memandangkan masa tarikh anniversary tu zie still lagi byk memerlukan duit....terpaksa postpone ler belikan hadiah anniversary husband...hehe.

...actually husband tak kisah. Hanya sekadar wish je pun dah cukup kata dia. But zie nak gak bagi. Minggu lepas zie belikan dia perfume Hugo Boss Red :D Suka dia dapat..hehe. Pape pun...dah 5 tahun rupanya kami bersama :) Alhamdulillah....









Blog Pilihan Entry Ini :) 
::::::::::::
JUS NONI
-- Click SINI utk view web :) Jom beli
produk kesihatan Jus Noni ^_-


:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 


Click ----> Here! utk lihat pakej ::






Quran ReadPen Untuk Mikail




Sabtu lepas, ada org pakistan datang ke rumah berjual quran ni. Promosi raya hanya RM250 katanya. Tawar punya tawar...mak berjaya dpt harga RM200 je. Hehe.... Hadiah hari jadi mikail yg ke-2 pada 30 Ogos ni nanti kata emak...

...Alhamdulillah. Zie sekeluarga dah start ajar mikail pembelajaran Al-Quran. Insya'Allah...umur mikail 4 tahu nanti, akan hantar dia ke sekolah tahfiz.




Husband zie plak beli 2pcs al-quran kecik ni. Buat gantung kat dalam kereta katanya....hehe










Blog Pilihan Entry Ini :) 
::::::::::::
JENNY LILLY BLOG
-- Click SINI utk view her blog :)

:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::







30 Tahun Sudah *_*



Hari ini genaplah sudah zie berusia 30 tahun. Aduhhhh....sudah masuk lingkungan 30-an weh. Arghhhhhh!!! Alaa...tak payah arghhhh sgt lah, Hazizah! Hahaha. Aged is just a number. More over, life start at 30's bak kata org putih...hahaha










My 30th birthday cake...hiksss!!! Terima kasih ya Allah sebab masih memanjangkan lagi umur zie. Semoga zie menjadi seorang yg lebih baik dari yg sebelum ini ^_- So uols yg berusia 27 tahun ke bawah, sila panggil aku KAKAK ye! Hahahaha










Blog Pilihan Entry Ini :) 
::::::  ::::::
MYNASTORE
-- Click SINI Kami menjual
barangan import original dari USA.
seperti handbag, jam, wallet, pakaian
dan sebagainya. Boleh hibungi kami
di 0133881138, whatsapp. terima kasih

:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::




Teh Pickwick dari Czech Republic




Pssttt....inilah yang seronoknya bila kita berblogging. Bila berblogging....kompom akan ada kawan blogger dan pembaca blog. Kawan blogger ada di merata-rata dunia....hehe.

As a result...dapat merasa teh yg sedap ini utk kali ke-3. Diterbangkan khas dari Czech Republic oleh kawan blog/FB zie, Hanis Amanina...

...thank sesangat tau dik!



Zie kirim dia belikan 4 kotak. Once dia sampai Malaysia (balik beraya)... baru di pos. Dan zie baru terima semalam....

....sgt teruja taw! Love this tea so much. Teh ni tanpa kafein taw. Itu yg bestnya ��




Sempat gak Hanis ni selitkan souvenir dari sana gak taw. Tahun lepas dia selitkan fridge magnet. Tahun ni dia selitkan pocket mirror plak...hehe

...terima kasih sgt sgt Hanis. Sudi jadi tukang beli teh ni utk akak. Hehe. Love u sis!






Blog Pilihan Entry Ini :) 
POP DONNA
-- Click SINI utk view website :)
Pop Donna Concept Boutique
No 19 - 1, 1st Floor, Jln BBU 2,
Ayer Keroh 75450 Melaka
Atas PHD, Dima Restaurant
MONDAY (CLOSED)
Open from : 11 am-8.30 pm
popdonnamelaka@gmail.com

:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::

Bye Bye Nescafe... Hello! IndoCafe




Since zie 100% support Gaza (support gaza bukan disebabkan Gaza negera Islam. Zie support Gaza sebab isu kemanusiaan disana),  harus kooo zie stop makan/guna barangan dari ISRAEL! Setiap satu sen....buat dorg beli alat²an ketenteraan utk membunuh rakya palestine.

...siapa nak bersengkokol. Kalau selama ni zie pengemar tegar Nescafe...start last month and forever, akan stop minum nescafe. Yes, zie boikot product israel. Zie sbg pengguna berhak utk boikot itu ini ye. Siapa yg tak boikot tu...jgn memperlekehkan plak org yg memboikot.

...sendiri punya hak ye uols :) and as for me, i am boycotting them ^_-








Blog Pilihan Entry Ini 
::::::::::::
CHU MAJORFLAVA
-- Click SINI utk view her blog :)

:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::