Poslaju Flyers



Fuhhh....nasib baik lerrr sekarang ni Poslaju dah berjual flyers utk penghantaran. Sangat berguna buat penjual penjual online seperti Zie ni haaa. Hihi. Murah plak tu poslaju jual. utk small flyer, hanya RM6 je utk 50 helai. Happy sesangat!

...utk size medium plak, RM3 utk 10 helai. yg paling besar...lupa plak brapa RM...hehe. Apa apa pun, takde lah susah hati lagi if nak berbeli flyers. Boleh didapati di mana-mana poslaju. Zie inform je kat dorg nak beli flyers.

...Insya'Allah ada ^_-






Blog Pilihan Entry Ini :) 
::::::::::::
Blog Izza a.k.a SweetHoney86
-- Click SINI utk view her blog :)

:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 


Click ----> Here! utk lihat pakej ::






Armel Flare Skirt... Love It!


Sejak dua menjak ni suka nah pakai maxi skirt or flare skirt taw. Kebetulan plak hari tu kawan ada jual di FB flare skirt yg warna dia sgttttttt lah cantik. Katanya armel skirt mcm dalam drama 200% rindu awak ke apa nama drama tu...lupa. Hehehe.

...zie tak pernah pun tgk citer tu. hehe. Apatah lagi nak tahu skirt ni mcm dlm drama tu. Beli sbb sgtttt falling in love dgn pattern dia. soooo girly warna dia koooo :D






Tadaaa!!! lawa kan warna dia. Falling in love sgt². Harga RM60 tp since zie beli masa hari merdeka, so zie dlm merdeka price which is RM50 je...hikhikhik. Ailike oooo...haha. siapa nak beli, boleh pi serang FB penjual ni ea --> Miecha (click to view)










Blog Pilihan Entry Ini :) 
:::::: ::::::
Blog Ardini Humaira
-- Click SINI utk view her blog :)

:: (nak being featured in this section?
 Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::








Part 2 : Belated Birthday Celebration Mikail (video)



Sambung dari bahagian  --> Part 1 : Belated Birthday Celebration Mikail :)



Husband jadi tukar BBQ...hehe. Weols tukang makan je...hikss :D Terpaksa buat khemah sebab masa tu hujan lebat gilos...huhu. Nasib Abg Bol bawa...kalau tak, terpaksa cancel agenda BBQ...hehe




Anak papa...excited dia kooo. Lari sana, lari sini :D 2 tahun dah umur mikail. Terasa macam baru semalam je lahirkan si comel zie ni...hehe





Yummmyyyyy!!! Sebab zie terlampau busy, hanya 2 ketul je sayap ayam ni zie sempat makan. Haha. Takpe...utamakan tetamu :P




Tgk mikail tu...bukan reti nak tgk camera...grrrrr!!!! By the way, ada 2 video yg tidak begitu sempura pengambilannya sebab anak buah zie, Qeera...tak reti guna DSLR ambil video. Hahaha.

...ok ler tue daripada takde video langsung kan. Meh layan :D

::
::
::
::
::

video


video

Psssttt....abaikan suara zie. Hahahaha. Selamat ulang tahun kelahiran duhai anak tersayang. Semoga sentiasa di bawah lindungan dan rahmat daripada Allah swt. Semoga membesar menjadi anak yg soleh dan taat kepada perintah penciptamu, sayang. 

....Amin ya rabbal alamin :)









Blog Pilihan Entry Ini :) 

RAFHANAH'S COLLECTION
-- Click SINI utk view Facebook Page :)
Menjual custom made tudung & shawl. Sangat
cantik dan menawa.

:: (nak being featured in this section?
 Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::







Part 1 : Belated Birthday Celebration Mikail


Hehe...Niat nak buat balloon decoration. Since birthday mikail weols buat BBQ...ingat nak ikat balloon kat tepi pagar. Alih alih...short of balloon ler plak. Sikit sgt beli...huhu. Ingat dalam satu pek ada 10 balloon...rupanya sikit je.

...Since tgn zie ni tak begitu berseni nak buat hiasan balloon...gnie gnie pun jadi lah :D

::
::
::
::


Tadaaa!!! Hehehe...ok lah tu daripada nan hado :D Haha.  Oh ye, birthday flag yg terlekat kat dinding tu, bukan zie yg buat taw. Kakak ipar zie Chu yg buat. Superb ah!




Tadaaa!!! I loveeee it soooo much. Memang tema disney cars...i love it! Yang ini Chu sponsor...hikss!




Frame ni pun Chu yg design and sponsor. Bertuah nah zie berkakak ipar dgn Graphic designer taw :D






Haaa...paper props ni plak, zie tempah dari dia. Zie hanya tempah 6 sticks je. Sekali tgk dtg...more than that! hahaha. 








Hehehe...oh ye, weols sambut birthday mikail weols weols je ko uols. Takde buat besar besaran. Just families je...hehe. Nasib baik gak zie tak jumpa kawan2 yg lain n ramai org sbb malam tu hujan lebat...terpaksa BBQ dlm khemah jer. Hahaha.

...buat kecil2 je. At least ada sambutan buat mikail. Insya'Allah on his 3rd birthday tahun depan, akan jemput semua kenalan. Insya'Allah :)





Blog Pilihan Entry Ini :) 
::::::::::::
D'QASEH BEAUTY
-- Click SINI utk view website :)
Jom amalkan pemakanan sunnah
dengan QASEH GOLD yang
Mudah, Murah & Mujarab untuk
kesihatan seisi keluarga :)

:: (nak being featured in this section?
 Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::







Kek Cawan Hari Jadi Mikail




Kalau semalam Zie tayang zie ubah suai kek hari jadi mikail. Hari nie plak zie letak kedikit "kecomelan" kat kek cawan yg comel ini...hiksss!





Zie tempah kek cawan ni dari Medina Chocs & Cakes. Nearby rumah kakak ipar zie, Chu...hehe. Actually zie tempah warna biru cream, sekali tgk, semua warna cream....uwaaa! But zie malas nak cerewet sangat. Ambil je lah tanpa gtaw dia, dia salah buat warna. Hehe.

...small matter je tu :P




Remember dengan cupcake toppers yg zie DIY hari tu? Hehehehe....if tak ingat, boleh refresh memory uols by click this entry --> "Selagi Tak Puas Hati... Selagi Itu Buat" Meh uols tengok hasilnya...hikssss

::
::
::
::
::





Tadaaaa!!!! Haaa...comel tak, comel tak? Hehe. Semua puji comel taw. Vangga mak noks...haha. Sangat² puas hati. Di tambah lagi dgn paper props dan birthday flag yg Chu buat....awesome kau! Next entry zie tayang paper props & birthday flag mikail plak ea.

...lepas tu baru majlis dia. Hihi. 







Blog Pilihan Entry Ini :) 
::::::::::::
JUS NONI
-- Click SINI utk view web :) Jom beli
produk kesihatan Jus Noni ^_-


:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 


Click ----> Here! utk lihat pakej ::





Ubah Suai Kek Hari Jadi Mikail


Akhirnya jumpa gak zie Disney Cars toys. Yg ni versi lego...hehe. Cute sangat sangat. Memandangkan nak tempah 3D fondant cake main harga RM180 keatas...well, a lil bit "parkinson" ler plak...hehe.

...Nasib Allah swt mengurniakan akal yg kreatif utk buat kek 3D versi budget...hahahaha :D





Zie beli kek indulgence Secret Recipe. Zie mintak dorg tulis wording di bahagian bawah je and biarkan bahagian atas kosong. Sooo...apa lagi, sampai je kat rumah terus koooo DIY~ hehehehe







Tadaaaaa!!!! Inilah hasilnya ^_- 3D yg REAL 3D kauuuu! Hahahaha. Kalau fondant... lepas majlis, kalau tak di makan, akan di buang. But "3D" versi otak kepala zie ni plak... lepas majlis, "3D" tue boleh jadi mainan mikail...hihi. See seee.

...utk cake and toys tu, only cost me less than RM110. Try to campare dgn harga kek 3D fondant.... **kreekkk kreekkk bunyi cengkerik** Hehe... puas hati dgn hiasan cake mikail yg zie buat. Semua puji comel..hikhikhik

Haa, uols yg nak budget mcm zie. Dipersilakan tiru ek...hihi










Blog Pilihan Entry Ini :) 
::::::::::::
JENNY LILLY BLOG
-- Click SINI utk view her blog :)

:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::








Selagi Tak Puas Hati... Selagi Itu Buat


Hehehe...zie will always be zie. If 1st trial hasil dia tak berapa nak "awww...cutenyaaaa" gitu, kompom kooo zie akan buat lagi. If uols nak tgk 1st trial zie buat cupcake toppers, boleh click link ini --> DIY Cupcake Flags

...Well, adatlah kan if pertama kali buat. Sure tak berapa nak memuaskan...hehe. Kali ini...

::
::
::
::
::






Tadaaa!!! Hehe...haaaa cakap awww...comelnyaaaa tau uols! Harus cakap gitu. Penat taw aku buat. Hahahaha. Kali ini zie letak small black riben utk menambahkan kecomelan cupcake toppers saya...hihi









Blog Pilihan Entry Ini :) 
::::::  ::::::
MYNASTORE
-- Click SINI Kami menjual
barangan import original dari USA.
seperti handbag, jam, wallet, pakaian
dan sebagainya. Boleh hibungi kami
di 0133881138, whatsapp. terima kasih

:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::






DIY Cupcake Flag


Memandangkan majlis hari jadi mikail pada hari sabtu ni nanti, semangat koo zie buat DIY sendiri...hehe...

Kali ini zie buat 12 pcs cupcake flag utk cupcake hari jadi mikail nanti 





Inilah hasil nya. Jumaat lepas hampir jam 1am siap taw. Tengok macam simple je buat tapi memakan masa yg lama utk siapkan 12pcs cupcake flag.

...demi anak, ku sanggup berpenat lelah. cewah! hehe




Ginie ler di bila dah di cucuk di cupcake nanti. oh ye, cupcake tu buka  cupcake birthday mikail ek... tu hanya pre-birthday cupcake je...hihi.

....Cupcake zie tempah dgn Medina Chocolate N Cake. Kek birthday mikail nanti, beli dari secret recipe je lah nanti.

Buat majlis kecil2 je nanti. Hanya invite keluarga zie dan keluarga suami je. Lepas tu close friends je ☺ Rumah weols kecik je...tak muat utk ramai org...huhuhu :(






Blog Pilihan Entry Ini :) 
POP DONNA
-- Click SINI utk view website :)
Pop Donna Concept Boutique
No 19 - 1, 1st Floor, Jln BBU 2,
Ayer Keroh 75450 Melaka
Atas PHD, Dima Restaurant
MONDAY (CLOSED)
Open from : 11 am-8.30 pm
popdonnamelaka@gmail.com

:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 


Click ----> Here! utk lihat pakej ::





High Heels Boots... Belated Birthday Gift



Hehehe...excited zie bila pagi ni tadi GDex lenggang kangkong bawa parcel dari Zalora. Hehehe. Sebabnya dlm parcel tu adalah my belated birthday gift dari kawan seopis zie, Ms. Wong. Hehehehe. It only take 1 day utk Gdex hantar parcel...happy!

...so far Gdex courier service dari Zalora tak pernah kelewatan dlm menghantaran barang yg zie order. hehe. Thank you, GDex! Nice job! Well done :D




Sengih lebar, babe! Hihi




Tadaaa!!! My new boots for my boots collection...hihi. I loveeeee boots. yg paras buku lali je lah ek...hehe. Thank you so much, Choo Chooo. I love it so much! Will be my weekend footwear after this. hikss ^_^

...happy giler :D








Blog Pilihan Entry Ini 
::::::::::::
CHU MAJORFLAVA
-- Click SINI utk view her blog :)

:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::