Pen Yang Comel



Comel tak pen kite, uols? Zie ni nama je emak org. But still lagi cam budak² hehe. Utk miliki benda yg kiut miut tak perlu jd budak baru dpt mikili, betul tak uols? Hehe. Pen nie zie beli kat India Street hari Ahad lepas. 

...RM1.50 je. Kebetulan hanya tinggal satu ni je yg warna merah + hitam :) Memang tercipta utk zie kooo...hahaha




Ceaaa...muka org teruja pakai pen baru yg comel. Semua colleagues tegur... aharksss!!! :P








Blog Pilihan Entry Ini :) 
::::::::::::
JENNY LILLY BLOG
-- Click SINI utk view her blog :)

:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::









Shawl Palestin... Ailike! Hehe

** Gambar sumber dari Google **


Akhirnyaaa...sampai sudah shawl palestin yg zie order dari kawan kakak Zie. Asyik tak kejumpaan je Kak Midah dgn kawan paintball dia tu. Semalam once Kak Midah pass kat zie... yayyy gitu. Jadi kanak kanak riang...hahaha.




Apa lagi, selfie on the spot kooo kawan...hahaha!




Keesokkan hari, semangat pakai utk gi kerja. I loveeeee it sooo much. Tapi terpaksa pakai inner neck lah. Sebab jarang...hehe. Well, what did u expect...RM15 je kooo. Harga utk kak midah yg RM15 tu. Harga jual dia...tak sure gak zie brapa. 

...janji zie byr murah. Hikssss







Blog Pilihan Entry Ini :) 
POP DONNA
-- Click SINI utk view website :)
Pop Donna Concept Boutique
No 19 - 1, 1st Floor, Jln BBU 2,
Ayer Keroh 75450 Melaka
Atas PHD, Dima Restaurant
MONDAY (CLOSED)
Open from : 11 am-8.30 pm
popdonnamelaka@gmail.com

:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 


Click ----> Here! utk lihat pakej ::






Dapat Kerja Baru Tapi....




Penghujung bulan lepas, Zie ada pergi interview. For your information, 3rd interview in my life and it was my second interview untuk kerja swasta after hampir 13 tahun...perghhh, lama. To my suprise... I GET THE JOB, babe! Sangattt sangattt happy koooo.

....so awal bulan ni tadi, zie bagi ler kat boss skrg my resignation letter. Terkejut kooo bos zie terima surat perletakkan jawatan zie. Bincang punya bincang, boss rejected my resignation :) Dia offer zie gaji yang lagi besar dari gaji yg syarikat satu lagi offer.

...So keluar dari bilik boss dengan senyum lebar koooo. Bukan senyum lebar sebab gaji naik. Senyum sebab..

"You are an asset to our company. So, i rejected this..." 

...kata boss sambil bagi balik surat perletakkan jawatan zie. Awwww.... i am so touched. Selama ini fikir i am nothing to company dorg. Rupa²nya i am. Sgt terharu dgn boss willing to give me big offer and stop me from leaving his company.

Terasa di hargai sgt² penat lelah kerja zie selama ini. So zie putuskan, utk still working di syarikat lama ^_- Di sinilah rezeki ku.... Alhamdulillah. Insya'Allah tak akan plan nak berhenti lagi :D








Blog Pilihan Entry Ini 
::::::::::::
CHU MAJORFLAVA
-- Click SINI utk view her blog :)

:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::





Semakin Terabai Blog :(


Gara² jadual kerja semakin menimbun dan online bisnes, alhamdulillah semakin maju sebab ramai dah dropship agents zie... as a result, blog yg dulu pernah menjadi keutamaan sekarang semakin terabaikan... uwaaa!!! Tak sengaja nak abaikan...cuma betul² takde masa free sangat utk taip entry :(


Awww...still ada juga yg still merindui entries blog zie...hehe. Ingatkan takde yg nak kesah tadi..haha :D Dulu..setiap hari akan update blog. Now...dlm sebulan pun rasanya susah nak update blog :( :( :(

...dah tak seperti dulu. Huhuhu




Blog Pilihan Entry Ini :) 
::::::::::::
Blog WAWA
-- Click SINI utk view her blog :)

:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::



[[ Iklan Berbayar ]] Zahra Lace Dress by Real Modesty






Assalamualaikum sayangs...

Memperkenalkan Zahra Lace Dress yang mana nursing friendly dan juga wudhuk friendly. Dress potongan A-cut untuk kelihatan lebih modest.

Dihasilkan daripada material pearl dull satin yang heavy, flowy dan selesa dipakai, dengan kemasan prada lace untuk effect yang mewah dan elegan. 

Terdapat 6 kombinasi warna yang menarik dalam pilihan saiz S, M, L, XL. Perlu diingat, koleksi ini adalah LIMITED dan EXCLUSIVE.

Harga asal adalah RM199 exc postage. Harga promosi pengenalan RM179 exc postage. 

Untuk lebih info, follow :







-- kesemua gambar diatas di tayangkan
dgn izin realmodesty



Pay Per Post Entry Review:-
-- RM5 per entry review. Entry in normal mode (BUKAN in sticky mode)
Pilihan masa utk entry di publishkan adalah on 9am ATAU on 1pm.

Terms & condition utk Pay Per Post Iklan:-
** Tidak melebih drpd 5 gambar
** Draft di buat anda sendiri (jgn terlampau pjg)
** Entry review in normal mode.










** This advertisement is brought to you by Zie Madini's Territory

Poslaju Flyers



Fuhhh....nasib baik lerrr sekarang ni Poslaju dah berjual flyers utk penghantaran. Sangat berguna buat penjual penjual online seperti Zie ni haaa. Hihi. Murah plak tu poslaju jual. utk small flyer, hanya RM6 je utk 50 helai. Happy sesangat!

...utk size medium plak, RM3 utk 10 helai. yg paling besar...lupa plak brapa RM...hehe. Apa apa pun, takde lah susah hati lagi if nak berbeli flyers. Boleh didapati di mana-mana poslaju. Zie inform je kat dorg nak beli flyers.

...Insya'Allah ada ^_-






Blog Pilihan Entry Ini :) 
::::::::::::
Blog Izza a.k.a SweetHoney86
-- Click SINI utk view her blog :)

:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 


Click ----> Here! utk lihat pakej ::






Armel Flare Skirt... Love It!


Sejak dua menjak ni suka nah pakai maxi skirt or flare skirt taw. Kebetulan plak hari tu kawan ada jual di FB flare skirt yg warna dia sgttttttt lah cantik. Katanya armel skirt mcm dalam drama 200% rindu awak ke apa nama drama tu...lupa. Hehehe.

...zie tak pernah pun tgk citer tu. hehe. Apatah lagi nak tahu skirt ni mcm dlm drama tu. Beli sbb sgtttt falling in love dgn pattern dia. soooo girly warna dia koooo :D






Tadaaa!!! lawa kan warna dia. Falling in love sgt². Harga RM60 tp since zie beli masa hari merdeka, so zie dlm merdeka price which is RM50 je...hikhikhik. Ailike oooo...haha. siapa nak beli, boleh pi serang FB penjual ni ea --> Miecha (click to view)










Blog Pilihan Entry Ini :) 
:::::: ::::::
Blog Ardini Humaira
-- Click SINI utk view her blog :)

:: (nak being featured in this section?
 Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::








Part 2 : Belated Birthday Celebration Mikail (video)



Sambung dari bahagian  --> Part 1 : Belated Birthday Celebration Mikail :)



Husband jadi tukar BBQ...hehe. Weols tukang makan je...hikss :D Terpaksa buat khemah sebab masa tu hujan lebat gilos...huhu. Nasib Abg Bol bawa...kalau tak, terpaksa cancel agenda BBQ...hehe




Anak papa...excited dia kooo. Lari sana, lari sini :D 2 tahun dah umur mikail. Terasa macam baru semalam je lahirkan si comel zie ni...hehe





Yummmyyyyy!!! Sebab zie terlampau busy, hanya 2 ketul je sayap ayam ni zie sempat makan. Haha. Takpe...utamakan tetamu :P




Tgk mikail tu...bukan reti nak tgk camera...grrrrr!!!! By the way, ada 2 video yg tidak begitu sempura pengambilannya sebab anak buah zie, Qeera...tak reti guna DSLR ambil video. Hahaha.

...ok ler tue daripada takde video langsung kan. Meh layan :D

::
::
::
::
::

video


video

Psssttt....abaikan suara zie. Hahahaha. Selamat ulang tahun kelahiran duhai anak tersayang. Semoga sentiasa di bawah lindungan dan rahmat daripada Allah swt. Semoga membesar menjadi anak yg soleh dan taat kepada perintah penciptamu, sayang. 

....Amin ya rabbal alamin :)









Blog Pilihan Entry Ini :) 

RAFHANAH'S COLLECTION
-- Click SINI utk view Facebook Page :)
Menjual custom made tudung & shawl. Sangat
cantik dan menawa.

:: (nak being featured in this section?
 Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::







Part 1 : Belated Birthday Celebration Mikail


Hehe...Niat nak buat balloon decoration. Since birthday mikail weols buat BBQ...ingat nak ikat balloon kat tepi pagar. Alih alih...short of balloon ler plak. Sikit sgt beli...huhu. Ingat dalam satu pek ada 10 balloon...rupanya sikit je.

...Since tgn zie ni tak begitu berseni nak buat hiasan balloon...gnie gnie pun jadi lah :D

::
::
::
::


Tadaaa!!! Hehehe...ok lah tu daripada nan hado :D Haha.  Oh ye, birthday flag yg terlekat kat dinding tu, bukan zie yg buat taw. Kakak ipar zie Chu yg buat. Superb ah!




Tadaaa!!! I loveeee it soooo much. Memang tema disney cars...i love it! Yang ini Chu sponsor...hikss!




Frame ni pun Chu yg design and sponsor. Bertuah nah zie berkakak ipar dgn Graphic designer taw :D






Haaa...paper props ni plak, zie tempah dari dia. Zie hanya tempah 6 sticks je. Sekali tgk dtg...more than that! hahaha. 








Hehehe...oh ye, weols sambut birthday mikail weols weols je ko uols. Takde buat besar besaran. Just families je...hehe. Nasib baik gak zie tak jumpa kawan2 yg lain n ramai org sbb malam tu hujan lebat...terpaksa BBQ dlm khemah jer. Hahaha.

...buat kecil2 je. At least ada sambutan buat mikail. Insya'Allah on his 3rd birthday tahun depan, akan jemput semua kenalan. Insya'Allah :)





Blog Pilihan Entry Ini :) 
::::::::::::
D'QASEH BEAUTY
-- Click SINI utk view website :)
Jom amalkan pemakanan sunnah
dengan QASEH GOLD yang
Mudah, Murah & Mujarab untuk
kesihatan seisi keluarga :)

:: (nak being featured in this section?
 Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::







Kek Cawan Hari Jadi Mikail




Kalau semalam Zie tayang zie ubah suai kek hari jadi mikail. Hari nie plak zie letak kedikit "kecomelan" kat kek cawan yg comel ini...hiksss!





Zie tempah kek cawan ni dari Medina Chocs & Cakes. Nearby rumah kakak ipar zie, Chu...hehe. Actually zie tempah warna biru cream, sekali tgk, semua warna cream....uwaaa! But zie malas nak cerewet sangat. Ambil je lah tanpa gtaw dia, dia salah buat warna. Hehe.

...small matter je tu :P




Remember dengan cupcake toppers yg zie DIY hari tu? Hehehehe....if tak ingat, boleh refresh memory uols by click this entry --> "Selagi Tak Puas Hati... Selagi Itu Buat" Meh uols tengok hasilnya...hikssss

::
::
::
::
::





Tadaaaa!!!! Haaa...comel tak, comel tak? Hehe. Semua puji comel taw. Vangga mak noks...haha. Sangat² puas hati. Di tambah lagi dgn paper props dan birthday flag yg Chu buat....awesome kau! Next entry zie tayang paper props & birthday flag mikail plak ea.

...lepas tu baru majlis dia. Hihi. 







Blog Pilihan Entry Ini :) 
::::::::::::
JUS NONI
-- Click SINI utk view web :) Jom beli
produk kesihatan Jus Noni ^_-


:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 


Click ----> Here! utk lihat pakej ::