Pergi Sekolah Elok Je, Tetiba Demam



Ni masa awal pagi Zie hantar dia ke sekolah dia. Elok je dia ceria dan tak demam. Maybe time tu belum start panas kepala dia kot. Consider Mikail baru² nak rasa tak sedap badan. No wonder lah time mandikan dia, dia ada kata dia demam and nangis. Bila Zie rasa kepala dia, tak panas pun.

...so Zie assumed dia malas nak ke sekolah. Kesian dia. 




Dalam jam 11am gitu, Zie terima Whatsapp dari Cikgu kelas dia mengatakan dia demam. Kuat panas kepala dia kata cikgu dia. Terus lah gelabah Zie pecut kereta fetch dia. Less than a week dari demam....demam lagi. Alahai... risau di buatnya.

Kali ni hilang selera makan dia.







Sampai je kat rumah, terus tukar baju and terus pecut ke KPJ Specialist Hospital untuk pead dia sendiri check up dia. Tak nak dah bawa dia ke klinik biasa. Risau coz kurang seminggu baru sembuh dari demam panas, dah kena lagi. Emak mana yg tak risau kan.

Lepas doktor check dia, doktor suruh pantau demam dia. If tak turun dalam masa 3 hari, then come back lagi jumpa dia. Syukur, keesokkan hari dia dah okay sikit. Lepas tu Zie terus suruh dia rehat selama seminggu je lah. Tak nak dia demam balik gara² tak cukup rehat dari baik demam.

Zie paling takutif Mikail demam. Mikail ni once kena demam, suka nak sampai seminggu lebih dah panas dia tahap menakutkan. Memang tak tidur malam berjaga dia. Syukur kali ni less than 3 days je. So far dia skrg zie bagi makan vitamin Scot's Emulsion je. Utk imune sysem dia.



No comments: