I Really Wish I COULD SAY -->> I Had ENOUGH! I AM RESIGNING!



Zie super down today. Super² down. i am sooooo stressed out dgn my works, dgn Ms. diCtator nyer behaviour, dgn sikap boss yg tooo believe dgn kata² Ms. Dictator tanpa mahu confront Zie.

kerja byk giler. ari² byk. mmg x berbaloi dgn gaji. Itu xpe...as long as it increase every year. Tp pressure yg zie alami nih mmg sgtt sgttt menyesakkan pemikiran zie. Asal nk tido...pikir sal kerja. Asal nk rehat kejap...pkir sal hal kerja.

...mmg 24 hours Zie dok mikir hal kerja. Then bile Ms. D buat salah...she put a blame on me. Ckp cing cong cing cong, back stabbing me. Padahal paperworks yg salah sebijik yg die suroh zie buat.

Zie buat kerja berlandaskan arahan dia. if itu dia kata, itu lah zie buat. X kan nk memandai tuka ikut cara sendiri. Pastu bila salah, senanggggg je ckp ngan boss itu zie yg buat. bukan dia yg buat. And boss lak...langsunggggg okeh, LANGSUNG x confront zie pape pun.

..kalau x becoz of my other colleague yg on my side gtaw zie ape yg dorg cing cong cing cong kan tuh, for sureeeee lah Zie bodoh² gi ingat dorg ckp yg baik² ttg zie. Seee how stupid am i kan. She speak it out loud. yg Zie paham, she's mentioning my name.

Bila boss blah, Zie tanye lah ape yg dorg bincang kan sampai mentioned my name. Boleh kooo die putar belit kan story? padahal dia burukkan Zie depan boss. Kejam okeh, sgt kejam! In the event nk UP kan diri sendiri depan boss, salah sendiri letak kat org bawahan.

Bile hearing all the truth dr my other colleague...terase diri Zie x di hargai. I missed Ms. Lai ssgt, she's the best manager i ever have. Unlike this recently Ms. Ditactor. She's trying to be just like Ms. Lai di mata boss Zie.

Boleh, xde salahnya she's trying to be Ms. Lai. but please, jgn jd keji dgn menjatuhkan org lain. Zie x suka dah dgn working environment di opis zie nih. Penuh dgn kepuraan.

Seriously zie nk resign, but what to do. Its not that easy ape nk cari keja skrg nih. I hate her. She's always put me under pressure :( Now im crying for the 2nd time becoz of working pressure :(









P/S:
-->> Sorry entry agak pjg.
Xde tempat nk meluah,zie
luahkan kat cnie :( Zie sgt
sgtttt down arini. Its hurt
okeh knowing someone back
stabbing u.







Redbloodsnow Copyright©
<--- Nanged it if u like. Thanx :)

34 comments:

Aku Bah Nie Imah said...

cian kak zie...sabar yer kak

~zack~ said...

kte fhm perasaan zie tu..kte pun penah kena camtu gak..kte decide tuk berenti then alhamdulillah kte dpt keje yg lebih baik dan gaji yg lebih baik..

if zie leh sabar, zie sabar dulu k..org cani mmg wujud...yg penting kte still de kawan2 lain yg tau kte ni cane...xmau sedih2 tau...=)

BabiesMom said...

MACAM TUTTTTTTTTT LA MS D tue...

awat dia wat kat kamo camtu... dear u sabar na.. leh tukar tapi u kena cari kerja yg dah sure u akan dapat ok dear... if u rasa pressure kerja sana.. then try cari lain yg u rasa ok tapi kena sure akan dapat so baru leh u resign ok..

biarlah kita mai kerja dengan happy.. bukan mai kerja dngan masam n tak besh.. kan dear..

takper ni dugaan.. u try to solve it dulu.. klu tak leh.. then u decide camner ok zie.. tak pown o terus kat bos besar n ckp ... that pown ok... ingat pekerja ada kuasa tau zie utk bgtau aper yg tak puas ati..

xo harap zie tabah ok... jgn nanges2.. kan masih dalam mood ulangtahun pertunangan.. smile dear

myranaqi said...

sbr erk akak...dugaan di tmpat keje mmg ada mcm2..sbb 2 kite kite selalu stress kn..huhu...be strong yer kak..

sarah mohamad said...

kak zie . sabar je lah . ini my pendapat . kalau me di tempat kak zie kan , me resign . tak nak suasana ofis macam tuh . ini bukan nak hasut ke hapa . tapi rasa tak berbaloi kerja di tempat yang tak hagrgai pekerjea . it's not worth it . tapi apa2 hal pun , me tetap behind ur back . :)

Redbloodsnow said...

IMA
-->> :(


ZACK
-->> Zie tekanan jiwa working in here, yunk. rasa nakkkkkk sgt resign on the spot. tp w/out a back up job..x dpt arr zie nk resign. x kan zie nk pentingkan diri sendiri dgn ikut emosi sendiri dgn resign on the spot.

if zie buat gtue...sape nk support mak? x kan harap minie je yg support. x kan gak nk jd penggangur kan :(

Zie sgt² stress, zack. sgttt sgttt stress. ikut ati mati...ikut rasa binasa.

so zie pilih sabar n terus sabar :( biarlah zie nampak bodo, biarlah zie nampak weak...sumanya zie buat demi nk sara emak.

itu je kata² utk pujukkan ati sendiri, zack :(

ardinihumaira said...

dasyat weh miss d tuh... aku penah resign hanya kerana perkara sama macam ko hadapi... sies... gaji tak seberapa... aku ingat aku leh berbakti sambil nak tingkatkan pengalaman kerja.. tapi aku silap.. aku makin kurus dan macam lembu kena tarik hidung je gara2 salesgirl tempat keje aku nak campur tangan hal admin... suka2 komputer aku kena kawal dengan mereka... pastu gaji aku sangat kurang. ko bayangkan 500/month... so aku resign. lalu sambung belajar. lepas aku resign, terus gaji kerani naik jadi 800. tak adil betul... aku yang buat akaun keja dapat 500. dasat ah kompeni tu... memang aku tak rasa rugi benti keje... ko nak benti kena make sure dapat tempat keja lain dulu taw.. sabo dulu yunk

Mrs. Q! said...

zie, i wish u will get another job a.s.a.p
rezeki ada di mana mana kan?

Liquid said...

Sabar k awak. semua ni dugaan bekerja. Lambat laun, dia akan dpt balasannya jugak..

Qib said...

em. sabar la akak. dugaan. Allah suka orang sabar. mesti akak cakap, eleh senang la ko nak cakap sabar bukan ko yang kena. em sy tau, tp kadang3kan bese kan diri la,nka wat camne adat keje kan. baru akak akan lebih menghargai. takpa,, berusaha slgi boleh. kalau da akak memang rasa x leh p dah, akak cari la rezki di tempat br. k
take care

Zumar Mariah said...

Sabarrrr

Whoopz said...

1 hari nanti aku harap big bos ko tau gak pasal perangai huduh mis D tu.. Rasanya elok je mis d yg resign dulu.. Hangin je gwa ngan org mcm tu

Anonymous said...

babe,mmg jalan terbaik ko resign jek.sbb nti dari situ mesti dat bitch tu akan reti hrgai ko.nti br dia tau semua keje ko yg buat.. ishh aku benci boss cmtu...geram aku tgk bila ko kena mcm ni la.........

eLLy said...

Cooldown zie.. sabar2 ..
Sungguh tidak sopan menggunakan bahasa lain selain dari BM & BI memang konfirm2 niat dorang nak mengata pasal kita!!

ape kata ko gi ambik kelas bahasa cina, bila dorang marah ko,
ko balas balik dlm bahasa dorang,
Contoh ayat: "la ma ka cibaiii "

Unknown said...

alahai zie adatlah..mne ade urg nk mengaku keslhn sendiri..

apepun sabar iyer..!!!
secara psikonye zie bijak sbb luahkn dlm blog kire kurg sikitlah tekanan tu iyer...daa semoge ceria walaupun kelat..
uikna senyumlah sikittttt...hihi =)

peace no war !!!

KuBi said...

wow wow wow

attyfir said...

sabar ye zie.skrg mmg susah nak cari keje lain.

eiela said...

sabar ye, manusia nih macam-macam.

Latest Entri : Bahagia Bapa Dipenjarakan

Dilla Ady said...

ohhh...penah terkena camni...cume tuhan tempat mengadu...akhirnya nampak hikmahnya...

yg penting zie sabar n doa byk2 okeh..

tak mo nangis2 okeh...da tak cun lagi nnti..

ismimaizura said...

salam zie..
keje mcm tu la zie..
dkt2 mna2 pn sma jer..
tp kita kna bykkn sbr je la..
zie x pe keje private anytime can resign..
ak ni yunk kje gomen..
suka x suka ttp keje keje keje..huh!
ape pon itulah lumrah kehidupan..
lngit x sllunya cerah..=D

Softtouch [Hanim] said...

alahai siannyer zie...sy boleh ckp sabar jer..jahat betullah miss d nie..InsyaLlah ada balasan yg baik utk zie..n balasan yg jaaht utk cina kapir tu..

Isteri kepada Suami said...

sabar zie....kuatkan semangat...tabahkan ati ea...memang payah nak cari kerja skg nih...slow2 sambil cari keje gov ea...

regards,
Sofia Smiley

noorafzan.blogspot.com said...

huhu..
zie, kat mana2 pun akan jumpa orang2 cam gini.
sabar je la dan try je cari kerja lain k. Ada rezeki tu ada la.
Yang Ms. Dictator tu tak dapat balasan sekarang, kendian2 tu akan dapat juga.

i hate backstabber!

pRincESs_N said...

b strong k yunk...dugaan tu...smbil2 keje skg try laa usha keje len..mne tau ade rezki...jgn laa on da spot resign...cano nk kawen mek...hiks..

zazahashim said...

sabar yunk..ko carik la keje lain sambil² tue..insyaAllah ade rezeki ko tue..luah jek yunk..kami nie setia mendengar..=)

Stilla Royazrie said...

ola tedah cayunk kmk tok...sabar k yunk...sik boh give-up k..mmuuuaaaaxxxx cayunk nya...

Unknown said...

sbr ye kak zie..
msti tensen ngn Ms.dictator..
lme2 nnti boss kak zie akn tau jgk helah dia..
jgn sedih2 tau..~
(^_^)..

genuine1224 said...

sabar lah.keja dgn org yg bukan sebansga dengan kita tulah cabaran yg kita kena hadap..

farah said...

kakzie ...sabar. farah tak tahu nak tolong ape kalau hal mcm ni. tapi frh paham perasaan kakzie. sabar tau kakzie. ada hikmahnye. insyaAllah.

Liyana Lunia said...

be strong dear, dia tu x kemana kalau keje mcm tu. be stronggg. kene kuat k? dia ada advantages cakap cingcongcingcong :(

Zumie said...

tak sudah2 ek pempuan tu..adat tu ..kat sini pon same ade saje pendengki..takpe yang benar selalu menang tau..

chill~

Izzatul Azma said...

sabar ye yang.. aku ritu down sbb client sibuk2 hal keja aku g ngadu kt bos. nasib bos aku baik, xde pun nak tny2 or marah2..

tp for good, im resigning jugak akhirnya. hihihi

Unknown said...

hish, manusia mcm tu,mmg xleh bagi muka oo yang..

dia nk jaga nama baik dia jaaa memanjang..
aku phm tuh, gaji xla byk mnaaa.. tp keja mnimbun, tp tu mmg blh trima..
ni tmbh lg dpt mnger hampeh..
hissssssssssssshhh!! kita keja under dia, mst la ikut apa dia sruh, bila kita wat sh d mta bos, dia ckp kita la smua buat, pdhl tu arahan diaa.. hish! geram nah yang..

Asmi Asmidar said...

sori lambat bace entri niy . .woo. .kejam nyer. .org yg teraniaya doa dea makbul kak. .tabahla keyh ..akk mesti kuat. .akak mesti leh lalui. .kan ramai bloggerrs2 syg akk. .k.zie COMEl mesti boleh.:)) setiap perbuatan ade balasan. .acap kali sabar itu perlu . .kerana masa akn menjawab persoalannya.:)